• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Batmanlı öğrencilerden insanlık dersi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batmanlı lise öğrencileri, “Bir liradan Bin Umuda Evladınızdan Size Uzanan Erdem Eli” projesi ile her ay, bir defaya mahsus öğrencilerden bir TL, öğretmenlerden ise 10 TL toplayarak, bu parayla kentte muhtaç ailelerin ihtiyacını gidermeye çalışıyor.

Bir diğer adı “Erdem ve Merhamet projesi” olan proje için stant açan Fatih Anadolu Lisesi öğrencileri, her ay bir defaya mahsus öğrencilerden bir lira, öğretmenlerden 10 lira toplayarak, bu parayla kentte tespit ettikleri muhtaç ailelerin ihtiyacını gidermeye çalıştıklarını söyledi.

Öğrencilerin kendi aralarında karar verdiği bu projeyi okul öğretmenleri ve idarecilerin de desteklediğini belirten proje danışmanı Ahmet Kardaş, bu projeyle okulların eğitim, öğretimin yanında toplumun gerek bireysel, gerekse sosyal sorunlarıyla da yakından ilgilenen kurumlar olduğunun ortaya konulduğunu belirttiler.

“Amacımız ildeki tüm okullara bu projeyi yaymaktır”

Proje ile ilgili olarak İlke Haber Ajansı’na açıklamada bulunan proje koordinatörü ve danışmanlarından öğretmen Ahmet Kardaş, çalışmalarının bütünüyle öğrenci merkezli bir proje olduğunu ve tamamen toplumla iç içe bir proje üretme amacında olduklarını söyledi.

Kardaş, “Öğrenciler kendi aralarında her ay bir TL ve öğretmenlerden de 10’ar TL toplayıp bu paralarla yardım kolileri alınacak. Daha sonra kentte tespit edilen yardıma muhtaç ailelere bu yardımlar yapılacak. Diğer bir amacımız ise, ildeki tüm okullara bu projeyi yaymaktır. Hatta mümkünse yurttaki tüm eğitim kurumlarına bunun yayılmasını sağlamak istiyoruz.” dedi.

“İnanıyoruz ki birlerle binlere umut olacağız”

Her ay topladıkları paralarla gıda kolilerini alacaklarını ve kentte belirlenecek olan yardıma muhtaç ailelere bu yardım paketlerini dağıtacaklarını belirten öğrencilerden İshak İmir ise, temel amaçlarının küçükte olsa kaybolmaya yüz tutmuş kutsal merhamet ve dayanışmayı yeniden canlandırmak olduğunu söyledi.

İmir, “Bizde erdemli evlatlarınız olarak buradayız, demek istiyoruz. İnanıyoruz ki, birlerle binlere umut olacağız.” ifadelerini kullandı.

Projeye desteklerini sunan okul müdürü Salih Cengiz Haşimoğlu ise, öğrencilerin bu duyarlılığından dolayı sevinçli olduğunu dile getirerek, bu çalışmanın tüm okullara da yayılması için bir çalışma yapmayı düşündüklerini sözlerine ekledi. (M. Fatih Akgül-İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir