• DOLAR 34.271
  • EURO 37.629
  • ALTIN 2884.771
  • ...
"Peygamber Sevdalıları Platformu güzel bir çığır açtı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kutlu Doğum etkinliklerini değerlendiren Alimler, özellikle Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından yüz binlerin katılımıyla gerçekleşen etkinliklerin İslam ümmetini birleştirmede önemli bir rol aldığını vurguladılar.

Kutlu Doğum etkinliklerinin insanlara ulaşmada, büyük bir tebliğ aracı olduğuna dikkat çeken Molla Cemal Özdemir, bu konudaki görüşlerini İlke Haber Ajansı`na (İLKHA) ile paylaştı.

“Peygamber Sevdalıları Platformu güzel bir çığır açmış oldu”

Peygamber Sevdalıları Platformu`nun İslam ümmetini birleştirecek ve bir araya getirecek etkinliklere imza attığını belirten Özdemir, “Kutlu Doğum etkinliklerinin, çok faydalı ve etkili olduğunu düşünüyorum. Daha önceleri bu tür etkinlikler evlerde yapılıyordu. Peygamber Efendimizin doğum günü olan mevlit programları düzenleniyordu. Peygamber Sevdalıları Platformu Allah (cc) onlardan razı olsun, İslam ümmetini birleştirecek, bir araya getirecek etkinliklere imza attı. Gerçekten güzel bir çığır açmış oldu. İnşallah bu etkinlikler daha da artacak ve birçok yerde düzenlenecektir. Baktığımızda bu etkinlikler, ilk olarak bazı illerde yapılamaya başlandı. Fakat daha sonraki yıllarda gerçekten büyük meydanlarda insanlar Peygamber sevgisi etrafında bir araya gelerek, her geçen gün etkinliklerin sayısı aratarak, belde ve köyler, hatta Avrupa ülkelerine kadar ulaştı.”dedi.

“Bu etkinlikler yapılmadan önce gerçekten Peygamber Efendimiz unutulmuştu”

Kutlu Doğum etkinliklerinin insanlara ulaşmada büyük bir tebliğ aracı olduğunu belirten Özdemir, “Bu programlar vesilesiyle İnsanlar akın akın İslam`a yaklaşıyor. İnsanlarda İslam`a karşı sevgi ve muhabbet başlıyor. Bu etkinlikler yapılmadan önce, gerçekten Peygamber Efendimiz unutulmuştu. Çocuklarımız Peygamberin ismini unutmuştu. Ama Allah`a (cc) hamd olsun, bu etkinlikler vesilesiyle herkes Peygamber Efendimizi bir şekilde anıyor ve O`nun hayatı ile hem hal oluyor. Diğer yıl düzenlenecek olan etkinliğe kadar insanlar bu yıl öğrendikleri ile az da olsa yetiniyor.” şeklinde konuştu.

“Peygambere bağlanmadan Kur`an ve Allah (cc) bağlanamayız”

Hz Muhammed`e (sav) tabi olmak mecburiyetinde olduğumuzu belirten Özdemir, “İnşallah bu etkinliklerin sayısı gittikçe artacak. İslam`ın ve Kur`an`ın sesi her geçen gün daha da gür çıkacaktır. Bu noktada inşallah bizler ümitvarız. Allah (cc) nurunu tamamlayacaktır. Allah`ın (cc) bu nuru, ancak Peygamberin nuru ile tamamlanacaktır. Allah`ın nuru, Peygambere bağlanmakla olur. Peygambere bağlanmadan Kur`an ve Allah`a (cc) bağlanamayız. Çünkü Allah (cc) Kur`an`da ‘Deki (Ey Rasulüm)Eğer Allah`ı seviyorsanız,  banna tabi olun` diye buyuruyor. Peygambere nasıl tabi olunur? Peygamberi sevmekle, tanımakla, öğrenmekle ve hayatını okuyup anlamak ve yaşamakla olur. Bundan dolayı bu etkinlikler çok önemlidir.” ifadelerini kullandı.   (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir