• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Ömerli`de üç dilde Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Mardin`in Ömerli ilçesinde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi. Arapça, Kürtçe ve Türkçe olmak üzere 3 dilde yapılan Kutlu Doğum etkinliği Şelale Meydanı`nda yapıldı.  

Ömerli ilçe halkının yoğun katılım gösterdiği ve İbrahim Bahadur`un sunuculuğunu yaptığı mevlit etkinliği saat:13.30`da Ömer Kaynak`ın Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı, ardından Mevlid-i Şerif okundu.

“Sahte önderlerin peşine takılmayın”

Programın açılış konuşmasını ise Fehmi Kaplan yaptı. Hz. Muhammed Mustafa`nın kıyamete kadar hayatın her alanını kapsadığını dile getiren Kaplan, “Bütün insanlar, kıyamete kadar hayatlarını O`nun söylemlerine göre bir düzen vermek zorundadırlar. Hayatını Hz. Muhammed Mustafa`nın yaşantısına benzetmeyen, O`nun davasına uymayan, O`nun emir ve yasaklarına tabi olmayan herkes kaybetmiştir. Ey yeryüzünün mustazafları, kendinize başka bir yol aramayın, başka kurtuluş önderi aramayın, size kurtuluş vadeden sahte önderlerin peşlerine takılmayın. Şunu iyi bilin ki; kıyamete kadar bütün insanların tek kurtuluş önderi Hz. Muhammed Mustafa`dır. Ey yeryüzünün zalim inşaları; hiçbir zaman bu kutlu davaya engel olamayacaksınız.” dedi.

Barışı temsil eden güvercinler uçurtuldu

Açılış konuşmasının ardından Ergani ve Kızıltepe ilahi gruplarının sanatçıları, Allah Resulü üzerine bestelenen ilahi ve ezgiler seslendirdi. Etkinlikte ayrıca barışı temsil eden güvercinler uçurtulurken kız çocukları da ilahiler seslendirdi.

“Kur`an; hidayet kaynağıdır”

Mevlit etkinliğine konuşmacı olarak katılan Araştırmacı/Yazar İsmail Çevik ise cahile döneminde kız çocuklarının diri diri gömülmesi hadisesinden bahsederek, eşsiz önderin de “Ben kızların babasıyım ve cennet annelerin ayakları altındadır.” dediğini hatırlattı ve İslam`ın kadına verdiği değere dikkat çekti. Toplumsal sorunlardan bahseden Çevik, Kur`an-ı Kerim`in hidayet kaynağı ve tüm sorunların çözüm adresi olduğunu kaydetti.  

Yapılan konuşmaların ardından tekrar ilahi ve ezgiler seslendirdi. Tülin Tekin ise şiir okudu. İlahi ve şiirlerin ardından etkinlik yapılan duanın ardından sona erdi. (M. Salih Keskin – İLKHA)




























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir