• DOLAR 34.281
  • EURO 37.613
  • ALTIN 2883.746
  • ...
Mardin`in kalbine `Muhammed` yazdılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Daha önce sayısız yürüyüş, konser, sempozyum, panel ve etkinliklere imza atan öğrenciler tarafından ilk defa kampusun içinde Peygamberimizin doğum günü vesilesi ile bir Kutlu Doğum programı organize ettiler.

Üniversite bünyesinde öğrenciler tarafından kurulan Engelsiz Artuklu Topluluğu, Erdemli Gençlik Topluluğu, Artuklu Düşünce Topluluğu, Bilim ve Sanat Toplulukları tarafından "Peygamberi Anlamak" konulu üç günden beri devam eden Kutlu Doğum etkinlikleri Edebiyat Fakültesinin önünde düzenlenen son programla sona erdi.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Ağırakaça'nın yaptığı açılış konuşması ile başlayan ve öğrencilerin de yoğun destek verdiği programda Hz Muhammed'in Sünnetinin uygulanmasına vurgu yapıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programa, öğrencilerin yanı sıra akademisyen ve çalışanların da yoğun katılım göstermesi dikkat çekti. Prof. Dr. Ahmet Ağırakça yaptığı konuşmasında peygamberimizin sünnetine vurgu yaparak, "Kur'an-ı iyi anlayalım, Hz. Peygamber`i (as) iyi tanıyıp sünnetini iyi öğrenelim ve mutlaka sünnetini yaşamaya bütün güç ve imkânımızla gayret gösterelim. Müslümanların İslam'ı iyi anlayıp İslam'ın güzel ahlakını kendisinde somutlaştırması gerekiyor. Sevgili öğrenci kardeşlerim Resulullah Aleyhisselam uğrunda isterseniz yüz cilt kitap yazın, okuyun eğer onun siretini yaşamıyorsanız, onun hayatını yaşamıyorsanız, daha doğrusu onu yaşamıyorsanız bunun hiçbir önemi olmaz. Yaptığımız her türlü davranışın onun hayat nizamına uygun olması gerekiyor.” dedi.

Konuşmadan sonra öğrenciler kendi figürleri ile meydanda büyük bir kalbin içine Arapça Muhammed lafzı oluşturarak "Peygamberimizi kalbimize nakış ettik, kalbimizin en güzel yeri onundur.” mesajını verdiler.

İlahiyat Fakültesi öğrencisi Tuba Güneş de yaptığı açıklamada, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde üniversitede farkındalık oluşturmak için bu tür bir etkinlik düzenlendiğini söyledi.

Etkinliğin öğrenciler ve hocaları tarafından beğenildiğini dile getiren Güneş, “Biz gençler, Efendisi'nin hayatını okuyor ve yaşamaya çalışıyoruz. Bir de Efendiler Efendisi'nin ismini burada kalbimize nakşetmeye gayret ettik. 'Muhammed' ismini meydanda burada oluşturduk. Bizimle olan ve bize destek veren herkese teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Program Grup Yürüyüş tarafından seslendirilen ve seyircilerin de coşkulu katılımıyla eşlik edilen dört dildeki ezgilerle sona erdi. (M. Salih Keskin – İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Kategorinin Öne Çıkan Haberleri