• DOLAR 34.271
  • EURO 37.629
  • ALTIN 2884.771
  • ...
Miniklerden `Kutlu Doğum` etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman merkez Akyürek Mahallesi`nde kendi aralarında toplanan minikler, ‘Kutlu Doğum` ve Regaip Kandili programı düzenlediler.

Çocuklardan Mustafa Çetin`in (13) Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, Abdülmecid Dursun`un (11) okuduğu Mevlid-i Şerif ile devam etti.

Programda bir konuşma yapan küçük Muhammed Gündüz (11), “Sevgili Peygamberimiz 571 yılında Mekke`de doğmuş, 632 yılında ise 63 yaşındayken Medine`de vefat etmiştir. Annesinin adı Amine, babasının adı ise Abdullah`tır. Peygamberimiz 40 yaşında Nur Dağı`nda Hira Mağarası`ndayken Hz Cebrail`in getirdiği ilk ayetlerle peygamberlik göreviyle görevlendirilmiştir. Hz Peygamber`in (sav) Kutlu Doğumu sıradan bir doğum değildir. Cehaletin, haksızlıkların, şirkin, küfrün ve her türlü ahlaksızlığın etkisi altında yolunu kaybeden insanlığın ufkuna bir hidayet güneşinin doğuşudur.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından program, erkek ve kız ilahi gurubunun söylediği ilahilerle devam etti. Miniklerin küçük kağıtlara yazıp hazırladığı Hadis-i Şerifler misafirlere dağıtıldı.

Program, Abdurrahman Bozkurt`un (13) yaptığı dua ile son buldu. (M. Sait Çelik – İLKHA)




























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir