• DOLAR 32.565
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2445.537
  • ...
Türkiye`deki Filistinli Mülteciler Koşullarının İyileştirilmesini İstedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye'deki çatışmalardan kaçarak Kilis'e sığınan Filistinli mülteci aileler, insan hakları örgütlerine ve yardım kuruluşlarına çağrıda bulunarak, içinde bulundukları kötü koşulların iyileştirilmesini ve kendilerine yardım eli uzatılmasını istedi.

Kilis'te ikamet eden 49 Filistinli mülteci aileyi temsil eden komitenin konuyla ilgili yayınladığı bildiride şu ifadelere yer verildi: "Çeşitli nedenlerle ve özellikle de kamplarımızın büyük bir yıkıma maruz kalması nedeniyle Suriye cehenneminden kaçarak Türkiye'ye sığındık. Bizi temsil ettiğini ve bize karşı sorumlu olduğunu iddia eden kurumlar bizi terk edince çaresiz kaldık."

Bildiride, Kilis'e sığınan Filistinli mülteci ailelerin önünde yalnızca iki seçenek kaldığı, birinci seçeneğin kötü bir üne sahip Mardin Kampı'na gitmek, ikinci seçeneğin ise Suriyeli muhaliflerin kontrolünde bulunan ve sürekli saldırılara maruz kalan bölgelere geri dönmek olduğu ifade edildi.

Suriye rejim güçlerinin mülteci kamplarını bombalaması ve çatışmalar nedeniyle binlerce Filistinli mülteci Suriye'den kaçarak Türkiye'ye sığındı. Gayri resmi rakamlara göre halen Türkiye'de 3 bin ila 5 bin arası Filistinli mülteci bulunuyor.

Suriye'den kaçarak komşu ülkelere sığınan Filistinli mültecilerden bazıları, yaşadıkları zor koşullardan kurtulmak için "ölüm tekneleri"ne binerek Avrupa ülkelerine iltica yolunu seçiyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir