• DOLAR 32.83
  • EURO 35.458
  • ALTIN 2520.938
  • ...
Suriyeli engelli akülü sandalyeye kavuştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye`de yaşanan iç savaş nedeni Mardin`in Kızıltepe ilçesine yerleşen Suriyeli engelli Hatip Ahmet Şahin'in yaşadığı dram basına yansıyınca Mardin Valiliği tarafından kendisine akülü sandalye verildi.

Suriye`de yanlış iğne sonucu bir bacağı tutmayan Şahin, yaklaşık bir yıl önce ülkelerinde yaşanan iç savaştan dolayı Suriye`nin Dirbesîye kentinden Türkiye`ye giriş yaptıktan sonra Kızıltepe ilçesine yerleşti. 350 liralık iki gözlü kiralık evde kalan Şahinin isteği Türk vatandaşlığına geçmek ve akülü araç sahibi olmaktı.

Şahinin yaşadığı dram basına yansıyınca Mardin valiliği devreye girerek sosyal yardımlaşma müdürlüğünde gerekli işlemleri yapıldıktan sonra kendisine akülü sandalye verildi.

Akülü sandalyeye kavuşmanın sevincini yaşayan Hatip Ahmet Şahin, emeği geçen basın herkese teşekkür ederek hayır duasında bulundu.

Engellinden dolayı eşinin kendisini terk ettiğini belirten Şahin, yanında kalan 2 çocuğuna da kendisini bakıyor.

Çocukları Ahmet Hatip (12) ve Rojin Hatip'e (9) hem annelik hem babalık yapan Şahin, her sabah engelli haliyle bir kutu içindeki tespihlerini bisikletin arkasına koyup çarşı merkezinde satmaya çalışıyor. Şahin, günde kazandığı 15-20 TL'lik elde ettiği gelirle evini geçindirmeye çalışıyor.   (Mehmet Aslan - İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir