• DOLAR 32.459
  • EURO 34.836
  • ALTIN 2448.357
  • ...
Çınar  Müftülüğü`nden Kutlu Doğum programı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Müftülük tarafından düzenlenen program, Yeşil Camiinde öğle namazına müteakip düzenlendi.

Nurettin Uçucu tarafından okunan Kuran`ı Kerim ile başlayan program, İlçe Müftüsü Şemsettin Şimşek`in yaptığı kısa açılış konuşması ile devam etti.

Konuşmasında Hz. Peygamberde müminler için güzel örnekler bulunduğunu belirten Şimşek, “İnsanlar huzurlu yaşamak istiyorsa, barış istiyorsa, mutlaka Hz. Muhammed`in (sav) hayatını bir filim şeridi gibi öğrenip, yaşayıp, aktarması gerekir.“ dedi.

İlçe müftülüğünde görevli imamalar tarafından oluşturulan koronun seslendirdiği ilahilerin ardından, Mardin İl Müftü Yardımcısı İsmail Ünal`ın konuşmaları ile program devam etti.

Müslümanların Hz. Muhammed`i kendilerine örnek alması  gerektiğini belirten Ünal, “Sahabe O`nu çok güzel örnek aldılar. Bir söz söylediği zaman harfiyen onu yerine getirirdiler. Bu bölgede söylenen meşhur bir söz vardır, başım-gözüm üstüne deniyor. İşte sahabeler de bu şekilde Resulullah`tan gelen her şeye başımız-gözümüz üstüne diyerek kabul ediyorlardı“ şeklinde konuştu.

Program Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan sinevizyon gösteriminin ardından, Çınar Anadolu İHL öğrencileri ilahiler  seslendirdiler.  

Müftülük vaizlerinden Hacı Su`nun yaptığı duanın ardından, katılımcılara dağıtılan   ikramlarla program sona erdi. (Vedat Aydın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir