• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Ortaokul öğrencilerinden Kutlu Doğum programı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep`te öğretmen ve ortaokul öğrencileri tarafından Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi. Programda ortaokul öğrencisi minik kızın Peygamber Efendimiz üzerine seslendirdiği ‘Kırk Yaşındasın` şiiri büyük beğeni toplarken bazı öğrencilerin gözyaşlarına hâkim olamadığı görüldü.

Merkez Şahinbey İlçesi Karataş Şehit Âdem Yavuz Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri, Kutlu Doğum haftası münasebetiyle okul bahçesinde öğretmen ve öğrencilere yönelik bir etkinlik düzenledi. Yoğun katılımla gerçekleşen etkinliğe idareciler, öğretmenler, öğrenciler ve velileri katıldı.

Hz Muhammed'in (sav) doğumunun 1444. yıldönümü vesilesiyle öğrenci ve öğretmenlerin katılımıyla düzenlenen etkinlik, Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Kur`an-ı Kerim tilavetinin ardından ortaokul öğrencisinin ‘Yetim Kız` şiiri büyük bir beğeni topladı.

Programın açılışı konuşmasını yapan okul öğretmenlerinden Feyzullah Zerey, Dünya ve ahiret saadetinin tek yolunun Kur`an ve sünnette olduğuna dikkat çekti.

İlim yuvalarının kıymetini bilmeliyiz

Zerey konuşmasının devamında, “Okullarımız birer Cennet bahçesidir. Peygamber Efendimiz sahabesine, ilim okutulan mekânların Cennet bahçesi olduğunu belirtmiştir. Sizler okula gelirken Cennet bahçesine geliyorsunuz. Bundan dolayı ilim yuvalarının kıymetini bilmeliyiz.” dedi.

Daha sonra program Grup İnzar sanatçılarından Adem Kılınç ve kız öğrencilerinden oluşan okul korosunun seslendirdikleri ilahilerle devam etti.

İlahilerin ardından program 6. Sınıf kız öğrencisi Tuba Hilal Gül`ün Peygamber Efendimiz üzerine bestelenen ‘Kırk Yaşındasın` şiiri büyük beğeni topladı. Okunan şiir esnasında bazı öğrenci ve velilerinin gözyaşlarına hâkim olamadığı görüldü.

Program sonunda öğrencilere mealli Kur`an-ı Kerim, Elif-Ba ve Hadis kitabı hediye edildi. Ayrıca Kutlu Doğum haftası boyunca öğrencilerin okumuş oldukları salâvatlar teslim edildi. Öğrencilerin, bir milyon 212 bin 808 Salâvat-ı Şerif okuduğu açıklandı.  (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir