• DOLAR 34.273
  • EURO 37.635
  • ALTIN 2880.886
  • ...
Ortaokul öğrencileri Kutlu Doğumu kutladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Merkez Vali Zeki Şenal Ortaokulu’nda Hz Muhammed'in (sav) doğumunun 1444. yıldönümü vesilesiyle okul yönetimi Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programa Batman İl Müftüsü Hasan Çağlar, Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, Batman İl Müftü Yardımcısı Muhammed Yusuf Yaşar, veliler, okul öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.

Günün anlam ve önemi hakkındaki bir konuşma yapan Batman İl Müftüsü Hasan Çağlar, “Peygamber Efendimizin getirmiş olduğu ilahi dine uymayı bütün insanlığa nasip eylesin. Bu gün resmi olarak ilan edilen Kutlu Doğum haftasının son günüdür. Kutlu doğumun en önemli günü bugündür. Peygamber (sav) 571 yılında 20 Nisan'da dünyaya teşrif etmiştir. Peygamber Efendimizin yaşantısı hiçbir insanınkine benzemiyordu farklı, müstesna ve mümtaz bir yaşantıydı. Hz. Muhammed (sav) Allah tarafından sadece insanlara değil bütün alemlere rahmet olarak gönderilmişti. Kainatta var olan her şey onun rahmetinden istifade etmiştir.” şeklinde konuştu.

Müftü Çağlar'ın konuşmasından sonra program kızlardan oluşan okul korosunun seslendirdikleri ilahilerle devam etti. İlahilerden ardından da Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik kısa bir konuşma yaptı.

Program okul öğrencileri tarafından Kürtçe okunan mevlidi şerif ile devam etti. Mevlit sonrası seslendirilen ilahiler ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyeler verildi.

Program, hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.  (M. Sait Çelik - İLKHA)















Bu haberler de ilginizi çekebilir

Kategorinin Öne Çıkan Haberleri