• DOLAR 34.289
  • EURO 37.645
  • ALTIN 2889.431
  • ...
Ağrı Müftülüğü Kutlu Doğum programı düzenledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ağrı Müftülüğü organizesinde gerçekleştirilen Kutlu Doğum programları devam ediyor. Merkeze bağlı Baloluk Köyünde gerçekleştirilen programa Ağrı Vali, Vali yardımcıları, kurum ve kuruluşların amirleri ve STK temsilcileri katıldı.

Kuran tilaveti ile başlayan program, Ağrı Müftülüğü mevlit ekibi ve Baloluk Köyündeki kızların okudukları ilahiler ile devam etti.

Daha sonra Ağrı Valisi Musa Işın bir konuşma yaptı.

Peygamber efendimizin dönemine ‘Asrı Saadet Dönemi` denildiğini hatırlatan Vali Işın, "Niye Asr-ı Saadet dönemi diyoruz. Çünkü Peygamber efendimizin bütün adabı hazinesi o dönemde kullandığı için. Çünkü insanlar o dönemde yaşayan bütün insanlar hem onun ahlakı ile ahlaklanmışlar hem de ona teslim olmuşlardır. Asr-ı Saadet demek en mutlu asır demek, en mutlu zaman demek. Peki ben size sorarım o dönemde yani Asr-ı saadette yaşayan insanların uçakları var mıydı? Yoktu. Arabaları var mıydı? Yoktu. Cep telefonları var mıydı? Yoktu. Yazlıkları, kışlıkları var mıydı? Yoktu. Yani zenginlikleri filan yoktu ama Asr-ı saadette yaşadılar onlar. Çünkü büyük bir teslimiyet vardı Allah`a, büyük bir tevekkül vardı Allah`a ve de büyük bir şükür vardı. Yani Allah`ın verdiği bütün nimetlere şükür etmişlerdir. Azlığına, çokluğuna bakmamışlardır. Eğer insanoğlu şükür etmezse kanaat içinde olmazsa hiçbir zaman mutlu ve mesut olamaz. Çünkü insanda büyük bir hırs vardır. Neyi verirsen ister, Ağrı`yı verirsen Türkiye`yi ister, Türkiye`yi verirsen Dünya`yı ister. Onun için, biz peygamberin ahlakı ile ahlaklanırsak onun Sünnet-i saniyesine tabi olursak yani onu yaşadıklarını yaşarsak biz bu dünyada mesut oluruz. Aksi takdirde değerli kardeşlerim bir Müslüman peygamber efendimizin çizgisinden yani halkasından çıkarsa kamalata menar hiçbir şey kalmaz.  Onun için peygamber efendimizin ahlakına sünneti seniyesine sımsıkı sarılalım. " dedi.

Programda ilahi okuyan küçük kız çocukları ile yakından ilgilenen Vali Işın, çocuklara çeşitli hediyeler verdi.

Vali Işın, daha sonra şehir merkezinde esnafı ziyaret ederek, esnafla sohbet etti. (İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir