• DOLAR 32.313
  • EURO 34.841
  • ALTIN 2412.116
  • ...
KPSS mağduru Dizlek 'Hakkımı helal etmiyorum'
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak’ın Silopi ilçesinde yaşayan Salahattin Dizlek, 2010 KPSS'de usulsüzlük yapıldığı için o yıl atanamadığını iddia ederek, sınavda usulsüzlük yapanların cezalandırılmasını istedi.

Dicle İlk Orta Okulu Müdür Yardımcısı ve Fen Bilgisi Öğretmeni Selahattin Dizlek, yaptığı açıklamada, 2010 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı'ndaki (KPSS) usulsüzlükler nedeniyle atanamadığını ve psikolojisinin bozulduğunu söyledi.

Ortalama 93 puan alarak normalde ülke genelinde dereceye girdiğini fakat yapılan usulsüzlükten dolayı atamasının yapılmadığını belirten Dizlek, “Bunu yapanlara hakkımı helal etmiyorum.” dedi.

Üniversiteyi bitirdikten sonra 2010 yılında girdiği KPSS'de yaşanan olumsuzluklar nedeniyle hayalindeki mesleği zamanın da yapamadığının üzüntüsünü yaşadığın vurgulayan Dizlek, şöyle konuştu: "Üniversiteyi bitirdikten sonra 4 yıl KPSS’ye girdim. Fakat atamam yapılmıyordu. Son olarak 2010 yılında KPSS’ye çok iyi bir şekilde hazırlandım. Ancak 93 puan almama rağmen atamam yapılmadı. Standart uygulama olduğu için aldığım puan 85 üzerinden hesaplandı ve atanamadım. Psikolojim bozuldu, çevremden olumsuz tepkiler aldım ancak umudumu yitirmedim. Tekrar yapılan sınav da yine aynı puanı aldım ve atandım. Şu an bir okulda müdür yardımcılığı yapmaktayım.”

Dizlek, adaletin geçte olsa yerini bulduğunu ifade ederek, mağduriyetine sebep olanlara hakkını ne dünya da ne de ahrette helal etmediğini sözlerine ekledi. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir