• DOLAR 32.456
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2441.063
  • ...
Dua Yayıncılığın İslami eğitim setine TALEP ARTTI
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yılmaz Sönmez / Doğruhaber

Dua Yayıncılığın özveriyle hazırladığı dört kitaptan oluşan Takvanın Yavru Aslanları, Hidayet Gençliği, İman Fidanları ve İslam Tomurcukları adlı kitapları 4. Sınıftan liseye kadar genç ve yetişkinlerin istifade etmesi için hazırlandı. Gençlere ve çocuklara İslami eğitim verme noktasında güzel bir kaynak olan İslami Eğitim Setine talep arttı. Dua Yayıncılık yetkililerinden Mehmet Ali Gönül, Dört ciltlik eğitim setine yoğun talep aldıklarını ve bunun için de yeni baskı yapmayı düşündüklerini söyledi.

BU SETİ ARAPÇADAN TÜRKÇEYE KAZANDIRDIK

Kitapları, Ürdün`de İhvan Hareketinin çocuklara ve gençlere yönelik olarak hazırladığını söyleyen Gönül, kitapları Arapçadan Türkçeye çevirip okuyucuların istifadesine sunduklarını söyledi. Gönül, “Bizim bu serimiz ihtiyaçtan hâsıl oldu. Genelde yaz mevsimi başta olmak üzere eğitim yuvaları, dernekler ve buna benzer kurum ve kuruluşlar, çocukları eğitmeye yönelik bazı programlar düzenliyorlar.  Bizim setimizin bu eğitime cevap verecek bir düzeyde olduğunu söyleyebiliriz” dedi.

GENÇLERİN İSTİFADESİ İÇİN HAZIRLANDI

Kitaplardan ilkokul 4`üncü sınıftan, liseye kadar okuyan gençlerin istifade edebileceğini vurgulayan Gönül, eğitim kurumlarının bu tür kaynakları bulundurmasını tavsiye etti. Gönül, “Bunları hazırlarken çocukların okullardaki sınıf durumlarını dikkate aldık. Eğitim ile meşgul olan kurum ve kuruluşların elinde bu ve buna benzer programlar bulunmalıdır. Her bir kitap bir program hüviyetindedir. Her programın da orada adı ve konusu yazılıdır. Örneğin İslam Tomurcukları kitabında önce birkaç tane Hadisi Şerif anlatılıyor. Sonra da bu hadisler ışığında fıkıh konusu ele alınıyor. Fıkıhta Abdest, Namaz ve benzeri şeyler bu hadislere uyumlu olarak ele alınıyor” diyerek İslam Tomurcukları adlı kitaptan örnek verdi.

İSLAM`IN ÖNEMLİ ŞAHSİYETLERİNİ TANIYACAKSINIZ

Eğitim içerikli olarak hazırlanan bu sette, İslam`ın önemli şahsiyetlerinin de tanıtıldığını söyleyen Gönül, “ Kitaplarda genel kültür içerisinde İslam dünyasında öne çıkan Camiler ve önemli kişiler de tanıtılıyor. Hadis, Fıkıh, genel kültür, şiirlerle anlatım veya Kur`an kıssaları, Esma-ül Hüsna`dan bilgiler ve ödevler veriliyor” şeklinde ifade etti.

BU KİTAPLARI BÜYÜKLER DE OKUYABİLİR

4 ciltlik setin sadece çocuklara hitap etmediğini ifade eden Gönül, büyüklerin de bu kitaplardan istifade edebileceğini söyledi. Gönül: “Her kitabın kendi yaş grubuna hitap etmesi diye bir sınırlama söz konusu değil.  Büyükler de bundan faydalanabilir. Yaşı büyük olan okuyucularımız bizlere bazı değerlendirmelerde bulunduğunda, bu setlerden kendilerinin de istifade ettiklerini söylüyorlar” dedi.

AİLELERE TAVSİYE EDİLDİ

Her bir kitabın 40 dersten oluştuğunu ve aile ortamında okunup sohbet havasında anlatılabileceğini söyleyen Gönül, özellikle ailelerin çocukları ile beraber okumasını tavsiye etti. Gönül, “Her biri 40 dersten oluşan bu kitaplar ailece her akşam bir sohbet tadında rahatlıkla okunabilir” diye konuştu.  Gönül, ayrıca bu setlere yoğun talep olduğu için “ En kısa zamanda yeni bir baskı yapacağız” dedi.

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir