• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
Gazze`de `Filistinli Esirler Günü` Yürüyüşü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hamas Siyasi Büro Üyesi Halil Hayye, düzenlenen etkinliğe katılarak bir konuşma yaptı. Hayye, "Filistinli esirlerimizin içi rahat olsun. Direniş, tüm oluşumlarıyla onların yanındadır. İzzeddin Kassam Tugayları'nın gücü, onları özgürlüğüne kavuşturmaya yeter" dedi.

İsrail'in kural tanımadığını vurgulayan Hayye, "İsrail'in uluslararası normlar ve kanunlara riayet etmemesi, onu her şeye saldırır hale getirdi. Diplomatik dokunulmazlığa sahip olan milletvekillerini dahi tutukluyor" ifadelerini kullandı.

İslami Cihad Hareketi yetkililerinden Ahmed Mudellel ise Filistinli tutuklular meselesinin, tüm dünyanın sorumluluğunda olduğunu söyledi. "Direnişin, tüm seçeneklerinin aktifleştirilmesi gerekiyor. Silahımız esirlerimiz özgürleşinceye kadar inmeyecek." dedi.

İsrail'in şiddetten başka bir politikadan anlamadığını savunan Mudellel, Uluslararası Kızılhaç Örgütü'nden İsrail'e Filistinli tutuklulara yönelik işlediği suçları durdurması için baskı yapmasını istedi.

40 yıldır düzenleniyor

Filistin'de özgürlüğüne kavuşan ilk mahkum olarak bilinen Mahmud Bekir Hicazi'nin İsrail tarafından serbest bırakıldığı gün olan "17 Nisan", 1974'ten bu yana her yıl "Filistinli Esirler Günü" olarak kutlanıyor.

Filistinli kaynaklara göre, İsrail hapishanelerinde 7 binden fazla Filistinli bulunuyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir