• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
İrlandalı Aktivistler Hala Gözaltında
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazze ablukasını delmeye çalışırken israil`in müdahalesiyle durdurulan yeni filodaki aktivistlerden bazılarının hala göz altında tutulduğu belirtildi.

Gazze`ye İrlanda Gemisi kampanyasının internet sitesinde yer alan bilgiye göre, gözaltındaki yakınlarının en geç dün salıverileceğinin belirtilmiş olmasına rağmen israil`den bu yönde bir haber alamayan İrlandalı ailelerin endişeli bekleyişi sürüyor.

İnternet sitesinde, ailelerin özellikle "sınır dışı edilmeyi kabul etmeyen aktivistlerin gözaltı süresinin iki aya kadar uzayabileceği" yönündeki söylentilerden dolayı büyük kaygı duyduğu bildirildi.

İrlandalı aktivistlerin, "israil`e zorla getirildikleri" gerekçesiyle sınır dışı edilmeyi reddettikleri belirtiliyor.

İrlanda teknesi Saoirse ve Kanada teknesi Tahrir, geçen hafta ablukayı delmek ve Gazze`ye yardım götürmek amacıyla yola çıkmış, İsrail güçleri cuma günü teknelere müdahale etmişti. Gözaltına alınan 27 aktivistten bazıları ülkelerine hemen gönderilirken, aralarında İrlanda vatandaşlarının da bulunduğu diğer aktivistlerin sınır dışı edilme işlemlerinin sürdüğü belirtilmişti.

israil`de göz altına alınanlar arasında, Gazze`ye İrlanda Gemisi kampanyası koordinatörü Fintan Lane, Avrupa Parlementosu Milletvekili Paul Murphy, eski Fianna Fail Milletvekili Chris Andrews, SIPTU sendikası yetkilisi Mags O`Brian, Sinn Fein partili belediye meclis üyeleri Pat Fitzgerald ve John Hearne, ragbi oyuncusu Trevor Hogan, sanatçı Felim Egan ve Limerick Üniversitesi öğretim üyesi Zoe Lawlor`un da bulunduğu 14 İrlanda vatandaşı yer alıyor.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir