• DOLAR 32.587
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2462.618
  • ...
Avrupa`daki Müslümanların Bayram Heyecanı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ALMANYA- Bu yıl Kurban Bayramı`nın Pazar gününe denk gelmesinden dolayı Avrupa`nın bütün camilerinde yoğun katılımlı bir bayram eda edildi. Bu duruma oldukça sevinen gurbetçi Müslümanlar, az da olsa memleket havasında bir bayram eda ettiklerini ifade ettiler.

Almanya`nın Hamburg şehrinde bulunan Vahdet Camii`nde kılınan bayram namazının ardından gurbetçi Müslümanlar birbirleriyle bayramlaştıktan sonra akraba ve dostlarına bayram ziyaretinde bulundular. Karlsruhe kentinde de aynı atmosfer mevcuttu. Yoğun bir kalabalığın görüldüğü namaz sonrası yapılan bayramlaşma merasiminden sonra hazırlanan bayram yemekleriyle memleket bayramları hatırlandı.

Müslümanlar Avrupa`da Kurban İbadetini Rahat Bir Şekilde Eda Edemiyorlar
Bayramlaşmaya katılan katılımcıların "Tek eksiğimiz kurban kesememek" sözleri Avrupa`da bayram geçirmenin dezavantajını yansıtır bir durum olarak yorumlandı. Öte yandan kurbanlarını Türkiye veya fakir ülkelere göndererek kestirmeleri bu dezavantajı avutucu tek noktaydı. Karlsruhe`deki Müslümanların topladığı yardımları Van depremzedelerine göndererek İslam kardeşliğini sergilemek istemeleri herkesi duygulandırdı. Bu duygulu ortamda bayram harçlığı toplayan çocukların harçlıklarını da Vanlı depremzedelere göndermeleri duygu atmosferini daha da arttırdı.

Hutbede Birlik, Beraberlik ve Kardeşlik Vurgusu
Öte yanda Belçika`daki Müslümanlarda bayramlarını kutlamak için, Belçika`nın Antwerpen kentindeki El Gazali Camii`nde bir araya geldiler. Yoğun katılımdan dolayı bazı kişiler bayram namazını kılamadı. Namaz öncesi verilen Kürtçe vaaz ve namaz sonrası okunan Türkçe hutbede Müslümanların birlik, beraberlik ve kardeşliğine değinildi.

 

Bayramlaşma merasiminden sonra bayram ziyareti için dağılan buradaki cami cemaati de memleket bayramına benzer bir bayram yaşadıklarını ifade ettiler.

Ahmet Bayram - İLKHA

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/28866.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/28865.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/28864.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/28863.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/28862.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/28861.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/28860.jpg

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir