• DOLAR 32.514
  • EURO 34.956
  • ALTIN 2439.265
  • ...
İstanbul`daki elektrik kesintisinin nedeni
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEDAŞ'ın Hasdal'da bulunan yüksek gerilim hattındaki kablolardan biri yıldırım düşmesi sonucu koptu. İstanbul'un Avrupa Yakası'ndaki bazı ilçeler elektriksiz kaldı.

Hasdal'da bulunan ve Kağıthane İletim Hattı'na elektrik sağlayan yüksek gerilim hattındaki kablolardan biri yıldırım düşmesi sonucu koptu.

Kopan kablo, Alibeyköy-TEM Bağlantı Yolu üzerine düştü. Bu nedenle, polis ekipleri iki taraflı olarak yolu trafiğe kapattı. İtfaiye ekipleri de olay yerine geldi. Kopan kablonun kaldırılması için TEDAŞ ekipleri çağrıldı.

Kablonun kopması nedeniyle Şişli, Beşiktaş, Sarıyer, Kağıthane, Alibeyköy, Gaziosmanpaşa ve Beyoğlu'nun bazı bölgeleri saat 20.30'dan itibaren elektriksiz kaldı.

BEDAŞ'TAN ELEKTRİK KESİNTİSİYLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ'den yapılan açıklamaya göre, saat 20.25 itibarıyla sistemde TEİAŞ kaynaklı kesinti meydana geldiği belirtildi.

Bu nedenle Şişli, Beyoğlu, Beşiktaş, Sarıyer, Kağıthane, Gaziosmanpaşa, Sultangazi ve Eyüp'e elektrik verilemediği bildirilen açıklamada, TEİAŞ tarafından sorun giderildikçe sistemin tekrar enerjilendirileceği kaydedildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir