• DOLAR 32.574
  • EURO 34.987
  • ALTIN 2457.695
  • ...
Bingöl`ün Arakonak Beldesinde Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Solhan Çağrı-Der`in Arakonak Beldesinde düzenlediği ‘Kutlu Doğum` etkinliğine belde halkı büyük bir katılım gösterdi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik, Mevlid-i Şerif'in okunmasıyla devam etti. Ardından sanatçılar tarafından ilahi ve ezgiler seslendirildi.

Yapılan etkinlikte konuşan ilahiyatçı Molla Zeki Dinç, Hz Muhammed`in (as) hayatından örnekler vererek, Müslümanların O`nun hayatını, mücadelesini ve sahabesini en güzel şekilde örnek alması gerektiğine vurgu yaptı.

Müslümanların Hz Muhammed`in (sav) bütün hayatını öğrenmesi gerektiğini belirten Dinç, “O kutlu insan 571`de Mekke`de dünyaya geliyor. Kendisine verilen Peygamberlik görevi gereği davasını anlatmaya başladıktan sonra, her türlü işkencelere ve zulümlere maruz kalıyor ama hiçbir zaman davasından vazgeçmiyor ve Allah`ın dinini anlatmaktan geri kalmıyor.” dedi.

Hz Muhammedin mucizelerinden örnek vererek konuşmasına devam eden Dinç, “Allah Resulünün (sav) ordusunun azığı bitiyor.  ‘Bir çul getirin ortaya serin,  herkes yanında ne varsa getirsin, bunun içine döksün diyor.` Kimse ben getirmeyeyim aç kalırım demiyor. Herkes neyi varsa getiriyor oraya döküyor. Allah Resulü (sav ) ‘Bismillah` diyor. Elini duaya kaldırıyor ve sonra ‘Orduda ne kadar kap varsa, ne kadar eşyanız varsa getirin ve doldurun.` diyor. Bütün kaplar dolduruluyor.  Tüm kâinat toplansaydı ve ondan yeseydi yine bitmeyecekti. İşte bu, efendimize Allah`ın bir yardımıdır. Dolayısıyla Allah`a ve Resulüne dayanan kimse her daim berekette ve kurtuluştadır.” ifadelerini kullandı.

Kur`an-ı Kerim`in ancak Hz Muhammedin hayatının öğrenilmesiyle anlaşılabileceğine değinen Dinç, “Kur`an ve kâinat, Rabbimizi anlatıyor. Ama tüm bunların dilinden anlamamız için Hz Muhammed`in (sav) hayatını öğrenmemiz gerekiyor. O`nun getirdiklerini ve bize miras olarak bıraktıklarını okumamız ve yaşamamız lazım. O`na layık bir ümmet olabilmek, ancak O`nun davasına sahip çıkmakla olur.” şeklinde konuştu. 

Program, yapılan dua ile son buldu.  (Behçet Aslan-İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir