• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Malatya'da Kutlu Doğum Etkinliği düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformuna tarafından Hayrın Yolcuları Derneğ organizasyonuyla Kutlu Doğum etkinliği düzenledi. Halkın ellerinde Kelime-i Tevhit yazılı bayrak ve bandajlarla katıldığı etkinlikte, alanda kermes kuruldu.

Sunuculuğunu Servet Tokat’ın yaptığı Kutlu Doğum etkinliği Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Grup Hicret ve Grup Özlem’in ilahi ve ezgiler seslendirdiği program, okunan Mevlid-i Şerif ile devam etti. Sık sık tekbir ve salavat getiren katılımcılar, ilahilerin nakaratlarına hep bir ağızdan eşlik etti.

Programda konuşan Araştırmacı-Yazar Cengiz Aydın, peygamber sevdası için toplanmamın küçümsenmemesi gerektiğini belirterek, "Rabbim inşallah cennette sizleri Muhammed (sav) ile beraber kılsın. Rabbim bütün günahlarımızı affetsin. Siz belki burada toplanmayı azımsıyorsunuz. Ama bende bir emanet var. Ben o emaneti söylediğimde sizler buraların daha da çok dolu olmasını isterseniz. Ebu Hureyre naklediyor ki, Resullulah bize haber verdi. Ve dedi ki, yeryüzünde dolaşan Allah’ın gezici melekleri vardır. Ashab sorar: Ne iş yaparlar bunlar ya Resulallah. Bu melekler var ya yeryüzünü dolaşırlar ve nerede bir cemaat varsa, nerede bir tekbir sesi varsa onları arar ve bulur. Aradıktan sonra ne yaparlar diye soran ashaba, Resullullah diyor ki, o melekler bu toplulukları gördüklerinde bütün meleklere haber verirler ve hepsi orada toplanır ve birbirlerinin sırtına çıkarak orada toplananları tanımaya çalışırlar. Ve o melekler oradan ayrılmazlar. Ta ki o topluluk evlerine gidene kadar orada beklerler. Ve o topluluklar için dua ederler.” diye belirtti.

Konuşmasının devamında Hz Muhammed'in (sav) ümmetine olan düşkünlüğüne değinen Aydın, "Sahabeler Peygambere (sav) soruyor: Bütün Peygamberler nefsi nefsi dedikleri zaman seni nerede bulalım? Allah Resulü diyor ki beni mizanın, terazinin yanında arayın. Ben orada ümmetimin günahkarlarını kurtaracağım. Ve ben diyeceğim ki Ya Rabbi, Ben geçmiyorum ki ta ki ümmetimin bir ferdi kalmayıncaya kadar ben buradan gitmeyeceğim.” dedi.

Nisa Nur Sezer’in okuduğu ‘Kırk Yaşındasın’ şiiri ile devam eden program, Hafız Erkan Dönmez'in yaptığı dua ile sona erdi.      (Abdüsselam Önen/Recep Fidancı - İLKHA)















Bu haberler de ilginizi çekebilir