• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Kreş çocuklarından Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İkra Eğitim, Sağlık ve Yardımlaşma Derneği (İkra-Der) Diclekent temsilciliği, 3-5 yaş aralığında bulunan kreş çocuklarına yönelik Kutlu Doğum etkinliği düzenledi.

Çocukların aileleriyle birlikte katıldığı Kutlu Doğum etkinliği Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi Konferans Salonu`nda yapıldı.

Kübra Kayacan`ın sunumunu yaptığı program, Nur Bahçesi sınıfından Meryem Karaca`nın okuduğu kuranı kerim tilaveti ile başladı. Bayan ve erkeklerin katıldığı programa bayanların katılımının daha yoğun olduğu görüldü.

Meryem Karaca`nın okuduğu Kuran-ı Kerim tilavetinden sonra Nur Bahçesi sınıfı ‘Bir İsmin Ahmet Efendim` adlı ilahiyi okudu.

Minik çocukların sergiledikleri semazen ve tiyatro gösterimi ise, katılımcılar tarafından yoğun ilgi gördü.

Kutlu Doğum etkinliğinde bir konuşma yapan Kübra Kayacan, Hz. Peygamber`in (sav) hayatında çocukların önemli bir yeri olduğunu belirterek çocuklara karşı sevgi ve merhamette Peygamber efendimizin örnek alınması gerektiğini vurguladı.

“Onlar küçüktür fakat yürekleri kocamandır”

Çocukların Hz Muhammed (s.a.v)`in hayatında iki şekilde tanım bulduğunu aktaran Kübra Kayacan, “Çocuklar, Kalplerin meyvesi ve gözlerin nurudur. Kalp ise mutluluğun kaynağıdır. Onların kendileri küçüktür fakat yürekleri kocamandır.” ifadelerini kullandı.

“Asrısaadetlerin Muhammedi bir metotla oluşturulur”

Asrısaadette Muhammedi bir metotla örnek bir model oluşturulduğunu söyleyen Kayacan, “Hz. Peygamberin çocuğu sevmesinde göze çarpan bazı hususlar vardı. Bunlar kucaklamak öpmek,  sevdiğini söylemek, sevgi sözcüğünü dua ile tamamlamak. Ayrıca Cennette ferah köşkü diye bir köşk vardır bu köşk çocukları sevindirenler içindir. ” İfadelerini kullandı.

“Hz. Muhammedi sabrı tavsiye etmiştir”

Çocukların küçük iken hüngür hüngür ağlamalarının olabileceği konusunda da ailelere bir uyarıda bulunan Kayacan, “Efendimiz (s.a.v) o ağlamaları farklı biçimde algılama yolunu öğretmiştir. Efendimiz (s.a.v) şöyle buyurmaktadır. Çocuğun ağlaması ilk iki ayda Allahtan başka ilah olmadığına şehadettir.  Dördüncü aya kadar ağlaması Allah`ı tevekkül,  sekizinci ayın sonuna kadar ağlaması ise anne ve babası için istiğfardır.” şeklinde konuştu.

Yüreklerin susuzluktan çoraklaştığını, gözlerin ufka çakıldığını bu yüzden tüm ellerin duaya açıldığını söyleyerek sahneden ayrılan Kayacan`ın ardında sahneye gelen Tomurcuklar sınıfının “Teyemmüm” çalışması büyük beğeni topladı.

Programda, küçük kızların giydikleri başörtülü elbiseler ise programa katılan aileler tarafından büyük takdir topladı.

Peygamberlerin kıssalarını konu alan Nur bahçesi sınıfının sunumları ise salonda duygulu anların yaşanmasına sebep oldu.

Etkinlik, çocukların okudukları hadis-i şeriflerle son buldu.  (M. Zeki Aygur – İLKHA)


































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir