• DOLAR 32.699
  • EURO 35.475
  • ALTIN 2495.47
  • ...
Viranşehir`de Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Viranşehir`in Kışla Mahallesi'nde Antin Parkı yanında Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi. Etkinlik büyük bir katılım ile gerçekleşti.

Viranşehirlilerin büyük ilgi gösterdiği ve sunuculuğunu İbrahim Bahadur`un yaptığı etkinlik, Hafız Ahmet Pasçı'çının okuduğu Kur'an-ı Kerim ile başladı. 

Etkinlikte konuşan Eğitimci Adnan Akgönül, Hz. Muhammed' gibi bir öndere sahip oldukları için Müslümanların sürekli Allah'a şükretmeleri gerektiğini söyledi.

Akgönül

Hz. Muhammed'e bağlılıklarını ispatlamak için alanlara indiğini belirterek, "Allah şahittirki burada yaptığımız methiyeler, salâvatlar ona ulaştırılıyor. Yüce Allah ayeti kerimede buyuruyor ki; 'Allah ve melekleri peygambere salât eder, över, metheder ve destekler.' Ey iman edenler, ey inanlar, ey ümmet sizde O`na salât edin, O`nu destekleyin, O`nun yolunda yürüyün. O`nun izninden gidin, sünnetine tabi olun. Cenabı Allah hepimize O`nu anlamayı, On`unla beraber haşrolmayı, onun yolunda yürümeyi cümlemize nasip eylesin. O`nun bize miras olarak bıraktığı sünnete tabi olmayı, evlatlarımızın, gençlerimizin ve çocuklarımızın O`na hayran olmasını Cenabı Allah cümlemize evlatlarımıza nasip eylesin." dedi. 

Etkinlikte Kızıltepe Kız Çocuk İlahi Grubu ile Cizre Özlem Ajans İlahi Grubunun okuduğu birbirinden güzel ilahileriyle izleyicileri coşturdu.

Etkinliğin devamında İsmail Çevik Kürtçe bir konuşma yaptı. Çevik yaptığı konuşmasında” Muhammed (A.S.V.) şöyle buyuruyor; 'İman sadece söz ile değildir. Nasılsa Allah Rahimdir bizi affeder derseniz şeytanın yolunda giderseniz.' Eğer siz futbolcuları, sanatçıları, Allah tanımazları ve zalimleri kendinize önder ve rehber edineceksiniz sonrada Allah bizi affeder diyeceksiniz yok vallahi Allah affetmez. Peygamberimizin yolunda gidenlerin af olunması bellidir. Ey müminler Hz. Muhammed`ın düşmanlarını dost edinirsek Allah bizden razı olmaz ve bizi sevmez.” İfadelerine yer verdi.

Etkinlikte Cami-Der tarafından başlatılan salâvat kampanyası kapsamında okunan yaklaşık bir milyar salâvat, hatim ve Yasin-i Şerifler Peygamber Efendimizin aziz ruhlarına hediye edildi. 

Etkinlik, İsmail Çevik Hoca'nın okuduğu kapanış duası ile sona ererken, etkinlik çıkışında katılımcılara İnzar, Nisanur ve Kelhaamed dergileri hediye edildi.

Peygamber sevdalıları alanı temizledikten sonra ayrıldılar. (Sabri Acet -İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir