• DOLAR 32.743
  • EURO 35.315
  • ALTIN 2449.346
  • ...
Kutlu Doğum sonrası başkanlar duygularını anlattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından, sağanak yağışa rağmen on binlerce kişinin katılımıyla Batman`da Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.   Etkinliğe katılan alimler, STK başkanları ve partililer duygularını İlke Haber Ajansı`na  (İLKHA) paylaşarak,  düzenlenen etkinlikten memnun olduklarını, yağan yağmur ve soğuğa rağmen alanı terk etmeyen Peygamber sevdalısı halka, tebriklerini ifade ettiler.

“Allah bizleri Peygamber Sevdasından mahrum etmesin”

Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) Genel Başkan Vekili Av. M. Hüseyin Yılmaz, “Yağmura ve soğuğa rağmen gerçekten coşkulu güzel bir programdı. Peygamber Sevdalılarını böylesi güzel organizeler yaptığı için hepsini tebrik ediyorum. Rabbim bunun gibi güzel hayırlı çalışmaları devam ettirsin.  Ben Batman halkını da buradan tebrik ediyorum. Yağmur ve soğuğa rağmen alanı terk etmeyip, coşkuyla katıldılar. Rabbim onların da hayırlarını kabul etsin. Allah bizleri Peygamber Sevdasından mahrum etmesin ve bu güzel etkinlikleri de daha güzel, daha büyük bir şekilde devam etmesini diliyorum.” dedi.

“İnşallah gelecek İslam`ındır”

Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) Batman İl Başkanı M. Emin Doğru da, “Öncelikle bu alanı dolduran yaşlısıyla, genciyle ve çocuğuyla dolduran tüm Batmanlılara buradan teşekkür ediyorum. Adeta yer ve gök semasının bir araya geldiği, birleştiği dakikaları yaşadık. Bu yağmur ve soğuğa rağmen Batman halkı alanı terk etmedi ve muhteşem bir şekilde coşkuyla etkinliğe katıldılar. Bir kez daha görmüş olduk ki, Resulullah`ın mührünün olmadığı, Hz. Muhammed`in sevgisinin olmadığı etkinliklerin boş olduğunu görmüş olduk. Bu etkinliği  düzenleyen başta Peygamber Sevdalıları Platformu`nu tebrik ediyoruz. Rabbim bu tür çalışmaların devamını getirsin ve bu coşkunun, bu aşkın tüm beldelere sirayet etmesini temenni ediyoruz. İnşallah gelecek İslam`ındır. Bu aşk bütün engelleri aşacaktır. Tüm engeller bu aşkın önünde dize gelecek. Rabbim bu çalışmaların devamını getirsin ve Rabbim katılan tüm katılımcılardan razı olsun.” şeklinde konuştu.

“Bir kalpte tağut ve zalimlerin sevgisi varsa, o kalpte Allah sevgisi yoktur”

Alimler ve Medreseler Birliği (İTTİHAD) Başkanı Molla Enver Kılıçaslan ise, “Kainatın gayesi insanların Allah`ı tanımalarıdır. İnsanların yeryüzüne gelmelerinin sebebi, Allah`a ibadet ve Peygambere ittiba etsinlerdir. Bugün bu Peygamber Sevdalıları Platformunun düzenlediği etkinliğie gelenler, Allah`ın ve Allah`ın Peygamberini seviyorlar. Peygamber Efendimiz şöyle buyuruyor. ‘İmanın temel ve aslı, Allah`ın ve Allah`ın Peygamberini sevmektir.` Peygamberin sevgisi bir kalpte yoksa, tağut ve zalimlerin sevgisi varsa, o kalpte Allah sevgisi yoktur. Allah`a  secdede bulunan bir insanın kalbinde, Allah düşmanlarının sevgisi   varsa, o secde ondan kabul olmaz. İmanın alameti de sevgi ve muhabbettir. Allah kısa bir ömür bizlere vermiş, bu ömürden sonra Allah`ın huzuruna gidip hesap vereceğiz.  İnsanlar Allah`ın huzurunda ilk toplandıklarında Allah insanlara ‘Ey insan bu kainatı senin için yaratmıştım ve seni insan yapmıştım. Sana akıl ve tüm duyu organları vermiştim ve o kadar nimet sana gönderdim. Sana bir Peygamber ve kitap gönderdim. Sen ne kadar Peygamberimin ve kitabımın itaatini yaptın?` Allah bu soruyu soracaktır.”ifadelerini kullandı.

“Allah bu etkinlikleri ümmetin uyanışına vesile etsin.”

Şefkat Eli Derneği Başkanı Molla Ahmet Varol ise şunları söyledi: Kutlu Doğum etkinliği, Peygamber`in (sav) mevlididir. Her Müslümanın Peygamber (sav) doğumuyla çok mutlu olması gerekir. Bu sevgi ve muhabbetini tüm senede göstermesi gerekir. Buda Allah ibadetlerle ve Peygamber (sav) ittibasıyla olur. Bu etkinlikleri yapanlardan Allah razı olsun ve makamlarını yükseltsin. Son on yıldır Peygamber Sevdalıları on binleri, köy ve illerde meydanlara topluyorlar. Bu muhabbet ve sevgilerini gösteriyorlar. Müslümanlar bir araya toplanarak, Allah`ın zikrini yapıyor ve Peygamber`in (sav) hayatı anlatılıyor. Bu da Allah`ın rahmetinin, yapılan toplantı alanlarına nazil olmasına vesile oluyor. Bu etkinliklerde hizmetleri geçenlerden ve katılanlardan Allah razı olsun. Allah bu etkinlikleri ümmetin uyanışına vesile etsin.”  (M. Sait Çelik / M. Said Başaran –İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir