• DOLAR 32.874
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2450.326
  • ...
Elazığ`ın Yurtbaşı beldesinde Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Elazığ Yurbaşı Beldesinde kutlu doğum etkinliği düzenledi. Platforma üye derneklerden Yeni İhya-Der tarafından organize edilen etkinlik, Yurbaşı Salı Pazarı meydanında sağanak yağışa rağmen,  belde sakinlerinin yoğun   katılımıyla gerçekleşti.

Program öncesi etkinlik  alanında   kum ve çakıl dökülerek zemin hazır hale getirildi. Program Hafız Ahmet Uçan Hoca`nın okuduğu Kur`an-ı  Kerim tilavetiyle başladı. Program, mevlithanların okuduğu mevlid-i şerif ve ardından İhya Kız İlahi Grubu ve Grup Kervan`ın seslendirdiği ilahilerle devam etti.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan ilahiyatçı Mikail Bahçeci`nin günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

Bahçeci konuşmasında,   son zamanlarda Peygamber Efendimize ve İslam`a yapılan hakaretlere değinerek, şunları söyledi:                        

Resulullah (sav) zaferle sonuçlanan Bedir savaşından dönmüştü. Bu zafer Medine`de konuşulur iken, Resulullah`a (sav) karşı koyamayan Yahudi ve müşrikler, sahabelere ve Resullah`a (sav) hakaret etmeye başladılar. Yahudi bir şair olan Esma binti Mervan sahabelere ve Resulullah`a (s.a.v) hakaret etmeye başladı. Sahabeden gözleri az gören Umey bin Adiy kendi kendine bir karar aldı. Ve o kadını öldürmek için yola koyuldu. Hiç kimsenin haberi olmadan Yahudilerin bulunduğu yere gitti. Yahudiler Umey bin Adiy`in Müslüman olduğunu henüz bilmiyorlardı. Umey bin Adiy onların içerisine girip akşama kadar onlarla oturdu. Akşam olunca Resulullah`a hakaret eden o kadının evine girdi ve Esma binti Mervan`ı görünce: ‘Sen misin Peygamberimize küfreden. Sen kim oluyorsun da Resulullah`a dil uzatıyorsun` diyerek  öldürüyor.

Umey bin Adiy ertesi sabah mescide gidiyor. Peygamber Efendimiz onu görünce diyor ki: ‘Ey Umey Mervan`ın kızını sen mi öldürdün?`  Umey,  ‘Anam babam sana feda olsun Ya Rasulullah. Evet sana küfreden o kafir kadını öldürdüm.` dedi. Ve Resulullah şöyle dedi: “ Kim Allah ve Resulüne gizlice yardım eden birini görmek istiyorsa Umey bin Adiy`e baksın.” buyurdu.

Dikkat edin şu sene içerisinde Allah`ın Resulüne, necis ağızlarıyla küfürler, hakaretler yağdırdılar . Allah`a, Resulullah`a ve bütün İslam ümmetine hakaretler yağdırdılar. Resulullah`ın sahabesi bu şekilde Peygamberi müdafaa ederlerdi ve korurlardı. Peki, şu İslam ümmeti nerede?

Müslümanları birbirine düşürüyorlar. Bunun görüntüsü Suriye`de mevcuttur. Müslümanlar vahdeti bırakıp bir birine düştü. Mısırda Müslümanlar zulüm görüyor. Yeryüzünün her tarafında Müslümanlara hakaret ediliyor, zulüm ediliyor. Biz ne zaman Müslümanları bir araya getirip vahdeti sağlayabilirsek,  Allah o zaman bizi aziz kılacaktır.”

Bahçeci konuşmasını, ‘Allah`a ve Resulune itaat edin ki size merhamet edilsin.` Ayetini okuyarak , “Allah bizleri Hz. Muhammed`i (sav) gerçekten tanıyıp anlayanlardan kılsın”  duasıyla bitirdi. 

Bahçeci`nin konuşmanın hemen ardından etkili olan yağmur  nedeniyle, program Mahmut Demir`in yaptığı dua ile sona erdirildi.     (İLKHA)
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir