• DOLAR 34.212
  • EURO 37.555
  • ALTIN 2874.564
  • ...
Gaziantep`in Körkün Beldesinde Kutlu doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu'nun Oğuzeli Körkün (Beldesi) mahallesinde düzenlediği Kutlu Doğum Etkinliği   halkın  yoğun katılımla gerçekleşti. Körkün Parkı meydanında dün  saat 13.00`da başlayan program, şiddetli yağmur nedeniyle   Körkün Camii içinde devam etti.  

Yoğun katılımın olduğu etkinlikte bayan katılımcıların çoğunlukta olduğu gözlerden kaçmazken, erkekler Caminin giriş bölümü ve alt katını,   bayanlar ise caminin üst katını tamamen doldurdu.

İbrahim Bakır`ın Kur'an tilavetiyle başlayan programda, Peygamber Sevdalıları Köy Komite Başkanı Abdulbaki Kanık`ın selamlama konuşması ile devam etti.

Körkün Camisinde düzenlenen etkinlik Mevlidi Şerif'in okunmasının ardından Nizip Tekbir İlahi Grubu sanatçıları ilahi ve ezgiler seslendirdi.

Programa konuşmacı olarak katılan Abdulkadir Üstündağ Hoca, Sahabelerin Peygamber Efendimize olan sevgi, muhabbet ve itaatinden örnekler vererek, “Biz de bugün sevgimizi, saygımızı ve O`na olan ihtiyacımızı Allah'ın Resulüne iletmek amacıyla burada toplandık.” dedi.

Sahabelerin Peygamber Efendimize olan sevgi, muhabbet ve itaatinden örnekler veren Üstündağ, “Sahabelerin Peygamberimize olan sevgisini dile getirdiği gibi, sevgilerini hayatları ile de ispat ediyorlardı. Sahabeler, Peygamberimize öyle bir sevgi ve itaat ile bağlı idiler ki, onlar ‘Anam babam sana feda olsun Ya Resulullah` sözlerini sarf ederek, gerçekten bunu hayatlarında yaşantıları ile de destekliyorlardı. Yani sahabenin ‘Anam babam sana feda olsun Ya Resulullah` sözleri sadece bir iki kelimeden meydana gelen sözler değildi. Gerçekten onlar Peygamberimize analarını, babalarını, canlarını ve mallarını feda etmişlerdi.”şeklinde konuştu.

Peygamberi sahabelerin sevdiği gibi sevmek mecburiyetindeyiz

Sahabenin Peygamberimize olan bağlılığını iyi anlaşılması gerektiğini belirten Üstündağ, “Peygamberi sahabe gibi sevmek için Peygamberin yolunu sahabeler  gibi takip etmek  mecburiyetindeyiz. Peygamber Efendimiz ‘Ben kardeşlerimi özlüyorum` diyor. Sahabeler ‘Ya Resulullah senin kardeşlerin kimdir?` diye sorunca, ‘Kardeşlerim beni görmedikleri halde, benim zamanımda yaşamadıkları halde beni seven ve bana itaat edenlerdir.` diye cevap veriyor.  İşte Peygamberin ‘kardeşlerim` diye söz ettiği bu topluğumuz,  O`na olan sevgimizi ispat etmek için, O`nun kardeşleri olduğumuzu ispat etmek için bu gün burada bir araya geldik. İnşallah Rabbim sizi ve bizleri o ‘kardeşlerim` dediği ve ‘Onları özlüyorum` dediği kardeşleri kılsın ve Peygamber Efendimiz ile O`nun havz-ı kevserinde buluştursun.” ifadelerini kullandı.

Cennet anaların ayağı altındadır

İslam`ın ve Peygamber Efendimizin kadınlara verdiği değere değinen Üstündağ, “İslam gelmeden önce cahiliye döneminde kadının insan olup olmadığı tartışılıyordu. Kız çocukları kendi öz babaları tarafından diri diri toprağa gömülüyordu. Ama İslam kadına öyle bir değer vermiştir ki, Peygamber Efendimiz ‘Cennet anaların ayağı altındadır.` demiştir. İşte, İslam`ın kadına vermiş olduğu değeri anlamak ve önemini bilmek için bu hadis bile sadece başlı başına yeterlidir.”diye konuştu.

O bize her yönüyle örnek ve her yönüyle önderdir

Konuşmasının sonunda, Peygamber Efendimizi örnek almak ve O`nu kendimize önder olarak kabul etmek mecburiyetinde olduğumuzu vurgulayan Üstündağ, “Allah (cc) Peygamberimizin bizim en güzel örnek olduğunu belirtiyor. O`nun örnekliği sadece Peygamber olduğundan dolayı değil, O bize bir eş, bir baba, ordu başında bir komutan, bir muaalim olarak yani O, bize her yönüyle örnektir. İşte bundan dolayı bu yıl Peygamber Sevdalıları Platformu bu yılki Kutlu Doğum etkinliklerinde ‘Eşsiz önder Hz. Muhammed (sav)` temasını seçmiştir. O bize her yönüyle örnek ve her yönüyle önderdir. Çünkü O`nun ahlakı Kur`an idi. İşte bizler bu gün O`nu örnek almak ve O`nu kendimize önder olarak kabul etmek mecburiyetindeyiz.”diyerek sözlerini tamamladı.

Program Peygamber Sevdalıları Kız İlahi Grubunun seslendirdiği ilahiler ve ardından yapılan dua ile sona erdi.(İbrahim Koçyiğit-İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir