• DOLAR 34.236
  • EURO 37.593
  • ALTIN 2882.61
  • ...
Gaziantep İl Müftülüğü Kutlu Doğum anısına gül dağıttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep`te Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında müftülük tarafından vatandaşlara gül dağıtıldı. Balıklı Parkında açılan stantta vatandaşlara gül dağıtan İl Müftüsü Ahmet Çelik, burada vatandaşlara hitaben bir konuşma yaptı.

Kutlu Doğum Haftası geleneğinin insanların kalbinde var olan peygamber sevgisini harekete geçirmesine vesile olmasını dileyen Çelik, “Kutlu Doğum Haftasının, toplumumuzda Peygamber Efendimize duyulan sevgi ve bağlılığın perçinleşmesine, aramızdaki saygı, sevgi, merhamet ve kardeşlik duygularının pekişmesine vesile olmasını yüce Rabbimizden niyaz ediyorum.” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığının birlikte yaşamanın olmazsa olmaz ilkelerine dikkat çekmek ve bu konuda toplumsal bilinç oluşturmak amacıyla bu seneki Kutlu Doğum Haftasında “Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı” temasını gündeme taşıdığını ifade eden Çelik, hafta boyunca gerçekleştirilecek etkinliklerde, peygamberin hayatı, yaşantısı ve birlikte yaşama konusunun bütün yönleriyle ele alınacağını ifade etti.

Balıklı Parkı ve Gaziler Caddesi üzerinden geçen vatandaşlar da Müftü Çelik`in dağıttığı gülleri alarak, teşekkür ettiler.

Öğrencilerin okuduğu ilahiler ve gül ve lokum ikramıyla devam eden program, Cuma namazından sonra Mehter takımı gösterisiyle sona erdi.  (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir