• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
Nusaybin`de Bayram Coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - İslam âlemi, Kurban Bayramı`nı kutluyor. Kurban Bayramı, Mardin`in Nusaybin ilçesinde coşkuyla kutlandı. Camiler, bayram namazı dolayısıyla doldu taştı.

Sabah namazıyla birlikte cami hoparlörlerinden yükselen teşrik tekbiri (Allâhü ekber Allâhü ekber lâ ilâhe illallâh vallâhü ekber Allâhü ekber ve lillâhi`l-hamd) manevi atmosferi doruğa çıkardı.

Camii`de verilen hutbede ise Kurban`ın insanı Allah`a yaklaştıran bir ibadet olduğuna dikkat çekilerek, zengin olan her Müslüman`ın kurban kesmesi gerektiğine vurgu yapıldı. Hutbede, Hz İbrahim ve Hz İsmail`in teslimiyetinden bahsedilirken bazı Müslümanların gözyaşlarına hâkim olamadıkları görüldü. Hutbenin sonunda ise tüm İslam aleminin bayramı kutlandı, hayırlara vesile olması temennisinde bulunuldu.

7`den 70`e camiye akın eden vatandaşlar, namazın ardından birbirleriyle bayramlaştı. Bayramlaşma bazen cami dışına taştı. Vatandaşların bir kısmı bayramlaşmanın ardından yakınlarının kabirlerini ziyaret etti. Yakınlarının kabirleri başında Yasin-i Şerif okuyan vatandaşlar, uzun uzun dua ettiler.

Oyuncak Silah ve Patlayıcılar Tehlike Saçıyor

Bu arada Bayramların vazgeçilmezi haline getirilen ve her yerde kolaylıkla bulunulabilen oyuncak silah ve patlayıcılar, her zaman olduğu gibi yine tehlike saçıyor. Küçük çocuklara satılan ve gerçeğini aratmayan oyuncak silah ve patlayıcılar, bazı aileleri de huzursuz ediyor.

Silahların içine konulan boncukları kullanan çocuklar, televizyondan öğrendikleri şiddet görüntülerini taklit ederek karşılıklı gruplar halinde savaş oyunları oynadıkları görüldü. Bazı çocuklar ise Torpil, maytap, kızkaçıran, füze şeklinde adlandırılan patlayıcı maddeleri patlatıyorlar.

Nusaybinde-Bayram-Coskusu_1320571381.jpg (600×450)

M. Salih Keskin - İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir