• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Vali Koçak: Bir insanı öldürmek kâinatı öldürmekle eşdeğerdir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin’de yargı mensupları, İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın katledilmesini düzenledikleri törenle kınadı. Törene Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, hâkim, savcı ve avukatlar, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak ve Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel birer konuşma yaptılar.  

Yapılan saldırının ülkenin huzuruna ve devletin varlığına yapıldığını kaydeden Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, merhum Savcı Kiraz’ın şahsında adaletin temeli olan mülke yönelik bir saldırının gerçekleştirildiğini söyledi. “Ateş düştüğü yeri yakar” diyen Vali Koçak, “Merhum Savcımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı diliyorum.” dedi.

Bir insanı öldürmenin kâinatı öldürmekle eşdeğer olduğunun altını çizen Koçak, insanlığa yapılan bu saldırıyı nefretle kınadığını ifade etti. Koçak, “Şehadet herkese nasip olmuyor. Aslında bu teröristler merhum savcımıza bir kötülük yapamadılar, insanlığa bir kötülük yaptılar. İnsanlık suçu işlediler. Bu insanlık suçunu işleyenler cezasını gördüler,  onun arkasındakiler de muhakkak adaletimizin karşısında hesap vereceklerdir.” diye konuştu.

Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, özverili çalışmalarıyla adaletin terazisini dengeye tutmaya çalışırken kendi makam odasında önce rehin alınan, daha sonra hunharca katledilen Savcı Mehmet Selim Kiraz’a yapılan saldırıyı Mardin merkez ve mülakat adliyelerinde görev yapan hâkim ve savcılar adına nefretle lanetlediklerini dile getirdi.

Yapılan konuşmaların ardından tören Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun’un yaptığı dua ile sona erdi. (M. Salih Keskin – İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir