• DOLAR 32.498
  • EURO 34.615
  • ALTIN 2478.317
  • ...
Alman asıllı kız Müslüman oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batmanlı Süleyman Hayyam Gönülaçar`ın tercümanlığında İl Müftüsü Hasan Çağlar tarafından icra edilen İhtida töreni, İl Vaizi İbrahim Halil Yaku`un Bakara Süresi`nin 285­­–286 ayetlerinin okunması ile başladı.

Törende konuşan İl Müftüsü Hasan Çağlar, "Hristiyanlıktan İslâm`a geçişin, sadece bir din değiştirme olarak algılanmaması gerekir. Aslında dini bir tashihtir. İncil`in tahrif edilmemiş nüshalarında Hz. İsa, Hz. Muhammed'in (sav) Peygamberliğini müjdeliyor." dedi.

Kelime-i Şehâdet`in manası üzerinde duran Çağlar, kelime-i Şehadetin İslâm'a girişin anahtarı olduğunu söyledi. İmanın ve İslâm`ın şartlarını detaylı olarak anlatan Çağlar, okunan ayetlere atıfta bulunarak İslâm`da Peygamberlerin aralarında Peygamberlikleri açısından hiçbir fark olmadığını ifade etti.

Şahitler huzurunda Kelime-i Şehâdet getirerek İslâm dinine giren Alman asıllı Alıcıa Madıta Aschenbrenner, Ayşe ismini almak istediğini söylerken, kendisine düzenlenen ihtidâ belgesi ile Kur`an-ı Kerim`in Almanca Meali hediye edildi.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir