• DOLAR 32.573
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2425.591
  • ...
"Üniversiteler, kimsenin babasının çiftliği değildir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Geçtiğimiz günlerde ODTÜ`deki İslami kimliği ile bilinen öğrencilere karşı gerçekleştirilen saldırıyı kınamak için Aksaray Üniversitesi Eğitim Kültür Sanat Spor Gezi ve Düşünce Topluluğu (ENDERÛN) öğrencileri, Merkezi Derslikler önünde bir basın açıklaması yaparak, “Kardeşlerimizin yanındayız” dediler.

Düzenlenen basın açıklamasını, öğrenciler adına Abdülkadir Eseroğlu okudu.

ODTÜ bütün öğrencilere aittir

Saldırıları İslami faaliyetlere tahammülü olmayanların çıkardığını belirten Eseroğlu, “Üniversiteli bayan öğrencilerin Çad`a su kuyusu açılmasına yardım amaçlı kurulan standın açılması üzerine, stantta duran öğrencilerin, kendilerini ODTÜ`nün hâkimi gibi gören çeteler tarafından fiziki ve sözlü tacize uğramaları ve gördükleri şiddet neticesinde standı kaldırmak zorunda kalmaları ile başlamıştır.” dedi.

Saldırıların aynı günün akşamında da devam ettiğini söyleyen Eseroğlu, açıklamasına şöyle devam etti: “ Yine aynı günün akşamı, ODTÜ Mescit Topluluğu tarafından düzenlenen ve Muhammed Emin Yıldırım`ın konuk olduğu ‘Asrı Saadetten Günümüze Gençlik` konulu program, kendini ODTÜ`nün kadim sahibi olarak gören; kerameti kendinden menkul, yaşadığı toprakların ruhundan bihaber olan bu zihniyet tarafından provake edilmek istenmiştir. Önce programın yapıldığı Camiye, akabinde Müslüman gençlere saldırılmak istenmiştir.”

Sağduyu çatışmayı önledi

Müslüman gençlerin sağduyulu davranması sonucu çatışmanın önlendiğini ve programın bitimde de aynı hazımsızlığın sergilendiğini vurgulayan Eseroğlu, programa katılan öğrencilerin takip edilerek yalnız yakalananların darp edildiğini, telefonlarının gasp edildiğini ve programa katılan öğretim görevlisinin de tartaklanıp hastanelik edildiğini vurguladı.

ODTÜ`de yaşananlar ilk değildir

Daha önce de benzeri tahammülsüzlüklerin sergilendiğini dile getiren Eseroğlu, “Üniversiteyi kontrol etmek, babalarının çiftliği gibi yönetmek isteyen çetelerin, kendilerinden başka ve kendilerinden izinsiz herhangi bir düşüncenin örgütlenmemesi için şiddet, iftira dahil her türlü mekanizmayı işlettiği bilinmektedir.” ifadelerini kullandı.

ODTÜ`de İslami faaliyetler devam edecektir

Son olarak, faaliyetlerin bütün üniversitelerde devam edeceğinin altını çizen Eseroğlu, “Müslüman gençler tüm üniversitelerde olduğu gibi ODTÜ`de de faaliyetlere ve İslam`ın güzelliklerine insanları davet etmeye devam edeceklerdir. Saldırgan çeteler unutmasın ki bu saldırılar bizleri, inanç değerlerimizden bir adım bile geri attıramaz. Kendilerinize başka uğraşlar bulun.” dedi.

Basın açıklamasının ardından öğrenciler slogan ve tekbirlerle dağıldı. (Ömer Yıldırım-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir