• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Siirt Üniversitesi öğrencileri Kutlu Doğum etkinliği düzenledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siirt Üniversitesi Aktif Gençlik Topluluğu tarafından 'İnsanlık Rehberi Can Muhammed' konulu Kutlu Doğum Etkinliği, öğrencilerin yanı sıra halkın da yoğun katılımıyla  Siirt Üniversitesi Merkez kampüs Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Doçent Doktor Abdullah Önalan açılış konuşması yaptı. Önalan açılış konuşmasında Hazreti Muhammed'in sünnetine vurgu yaparak, "Size söyleyeceğim tek şey Kur'anı iyi anlayalım, Hz. Peygamber (as)'i iyi tanıyıp sünnetini iyi öğrenelim ve mutlaka sünnetini yaşamaya bütün güç ve imkânımızla gayret gösterelim. Allah Resulü'nün (sav)'in sünnetini anlamaya ve yaşamaya hepimizi muvaffak etsin. Bu konferansın da hayırlara vesile olmasını diliyor, sözü duayen hocamız ve konunun en iyi uzmanlarından birisi olan İhsan Süreyya Sırma hocama bırakıyorum." Dedi.

Daha sonra Profesör Doktor İhsan Sürreyya Sırma bir konuşma yaptı. Müslümanların İslam'ı iyi anlayıp İslam'ın güzel ahlakını kendisinde somutlaştırması gerektiğine vurgu yapan Sırma,"Sevgili kardeşlerim şimdi ben size desem ki aranızda en şanslı olan benim. Çünkü Rabbim bana dünyanın her tarafında Resulullah'ı anlatmayı nasip etti. Resulullah Aleyhisselam uğrunda isterseniz yüz cilt kitap yazın, eğer onun siretini yaşamıyorsanız, onun hayatını yaşamıyorsanız, daha doğrusu onu yaşamıyorsanız bunun hiçbir önemi olmaz. Yaptığımız her türlü davranışın İslami olması gerekir.“ ifadelerini kullandı.

Daha sonra Sırma'ya Siirt Üniversitesi Aktif Gençlik Topluluğu tarafından hazırlanan plaketi, Doçent Doktor Doktor Abdullah Önalan sundu.

Program ses sanatçısı Derviş Madsor tarafından seslendirilen ve seyircilerin de coşkulu katılımıyla eşlik edilen ezgilerle sona erdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir