• DOLAR 32.469
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2445.527
  • ...
Teslimiyet ve Sevincin Adı KURBAN BAYRAMI
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hac ibadetini yerine getirmek için kutsal topraklarda bulunan gazetemiz yazarlarından İbrahim Dağılma oradaki heyecanı ve manevi coşkuyu anlattı. Dağılma, “İnsanların en nasiplisi olma güzelliğini elde eden hacı adayları hac vazifelerini tamamlayacak olmalarının heyecanını yaşarken Allah’ın misafirliğine çağrılmayı bekleyen diğer Müslümanlar da Kurban Bayramı’nı idrak edecek olmanın coşkusu içindeler” dedi.


BEYTULLAH’TAKİ BEKLEYİŞ AŞKA DÖNÜŞÜR
Lebbeyk nidalarıyla gök ve yer ehline teslimiyetlerini ifade eden hacı adaylarının aşk ve hasretlerinin doruğa çıktığı demler olduğunu ifade eden Dağılma, kutsal topraklarda yaşanan heyecanı şöyle anlatıyor; “Aslında Hac vazifesinde ötelerden, İlahi dergâhtan afv beratı almanın şükürlü bir hediyesi olan Kurban Bayramı, İsmail’i bir temsiliyetin güzelliği olarak yaşanmış, yaşanıyor, yaşatılacaktır.

Birbirinin illet ve sonucu olarak İslami güzellikler adına nice güzel mesajları içeren hac ve kurban, izzetli bir hayatın talipleri olan mü’minler için ilahi bir şölendir. Allah’ın misafirliğine erişme şerefinin akabinde Arafat vakfesinde alınmış afv beraatının şükürlü bir yansıması Kurban Bayramı hazırlığı renkli ve canlı tablolara sahne olmaktadır. Mekke’de/Beytullah’ta bu heyecanlı bekleyişin adı aşka dönüşür. Lebbeyk nidalarıyla İlahi misafirliğe kabul edildiğini gök ve yer ehline ilan eden hacılar, Kâbe’nin etrafında pervane olup aşk semahına dururlar.
 

BEYAZLARA BÜRÜNMÜŞ MİLYONLAR HAYRANLIKLA TEMAŞA EDİLİR
Emin beldede İbrahimî bir davetin kulaklara, gönüllere ulaştığının en müthiş görüntüsü olarak milyonlarca davetli, beyazlara bürünmüş bir halde gözlerimizin, yüreklerimizin hayran bakış ve şükürlü nazarlarıyla temaşa edilir. “İnsanları hacca çağır; yürüyerek veya incelmiş binekler üstünde (uzak yollardan) her derin vadiyi aşarak sana gelsinler.” Hacca suresi 27. ayetine icabet ederek gelen milyonlarca insan renklerinin ve dillerinin farklılığını tevhidi birliğin potasında birleştirerek kardeşlik, dayanışma tanışma ve paylaşmanın pratiğini resmediyorlar adeta.

Menasikleri, sembolleri ve şiarlarıyla bireye, topluma dönük binlerce mesajı içinde taşıyan hac, İslam Dünyasının, içinde bulunduğu içler acısı halinin anlaşılması ve doğru çözümlerle sağlıklı sonuçlara ulaşması adına daha bir anlam kazanmış durumdadır.
 

VAHDETİN ÖNEMİ HACDA DAHA İYİ ANLAŞILIYOR
Farklı beden, renk ve dillerin buluştuğu bu İlahi kongrenin yürek buluşmasına ve zalimlere İslam Dünyasının mazlum coğrafyalarından el çekmelerini sağlayacak vahdete dönüşmesi için hac ve kurbanı daha sağlıklı bilmek ve yaşamak lüzumunu kutsal topraklarda bulunduğumuz bu demlerde daha yakından görüyor ve hissediyoruz. Heyecanlarına birebir şahit olduğumuz ve aynı heyecanı iliklere kadar yaşadığımız hac olayını sorduğumuz her hacı adayı şunu söylüyor: ‘Hac, ilahi misafir olmanın şerefli bir kabulü olarak adeta mahşerin provasıdır’.”

Doğruhaber


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir