• DOLAR 32.577
  • EURO 34.909
  • ALTIN 2436.96
  • ...
israil Gazze`ye Saldırmakla Sonunu Hazırlıyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mehmet Özcan / Doğruhaber

siyonist israil rejimi, geçtiğimiz Cumartesi Gazze’ye düzenlediği saldırıda 12 kişiyi  şehid ederken, şimdi de geniş çaplı bir kara harekatı düzenlemeye hazırlanıyor. israil basını, israil ordusu komutanlarına, Gazze’den roket saldırılarının durdurulması için, bir kara operasyonu da dahil olmak üzere, gerekli tüm önlemlerin alınması talimatının verildiğini duyurdu.

Geçtiğimiz Cumartesi günü Gazze’ye saldırılar düzenleyen işgal ordusu, çoğunluğu İslamî Cihad Hareketinin askeri kanadı Kudüs Müfrezelerine mensup 12 kişiyi şehid etmişti. Direniş güçlerinin siyonist hedeflere füze atmaları sonucu da 1 siyonist Yahudi öldürülmüş, otuzdan fazla siyonist de yaralanmıştı.

HAMAS: İSRAİL SEVİNCİMİZİ HÜZNE ÇEVİREREK, YAŞADIĞI KRİZLERİ ÖRTBAS ETMEK İSTİYOR

Saldırılardan işgal rejimini sorumlu tutan Hamas yayınladığı basın açıklamasında, israil’in bu saldırı ve katliamlarla Filistin halkının esir takasıyla yaşadığı sevincini hüzne çevirmek ve kendi içinde yaşadığı siyasi ve sosyal krizleri örtbas etmek istediğini belirtti. Ancak bu tür saldırıların, direnişin azmini kıramayacağını aksine daha da güçlendireceğini belirten HAMAS, işgal rejimini uyardı.

Yaptığı saldırılara misilleme olacağını hesaba katan siyonist işgal rejimi ise, bundan sonra da cinayetlere devam edecek ve uluslar arası kamuoyunda kendini haklı çıkarmanın hesaplarını yaparak büyük çaplı saldırılar düzenlemeye zemin hazırlayacaktır.

Diğer yandan siyonist Başbakan Yardımcısı Silvan Şalom, son Gazze savaşının ardından işgal ordusunun caydırıcılığını kaybettiğini belirterek bir milyondan fazla siyonist Yahudi’nin direniş füzelerinin menzilinde olduğunu söyledi.

İSRAİL ESİR TAKASININ İKİNCİ AŞAMASINI SABOTE ETMEK İSTİYOR

Uzmanlar, siyonist israil’in, Gazze’yle ilişkileri daha da gererek esir takası anlaşmasının ikinci aşamasını hayata geçirmemeyi planladığına dikkat çekiyor. Bundan sonra olabilecekler arasında özgürlüğüne kavuşmuş esirlere yönelik saldırılar gerçekleşebilir, Batı Yaka’da geniş çaplı tutuklamalar tekrardan başlayabilir. Ayrıca israil rejiminin, Şalit’in serbest kalmasının ardından başlayan tartışmaları dindirmek ve Tel aviv’de düzenlenen Netanyahu hükümetinin ekonomik politikalarını protesto eden yarım milyon kişinin katıldığı gösterilerin etkisini kırmak amacıyla Gazze’ye saldırılarını yoğunlaştırdığı belirtiliyor. İşgal rejimi bu saldırılarla dikkatleri dışa yönlendirerek iç krizi azaltmayı hedefliyor.

1,7 milyon insanın yaşadığı Gazze’yi beş yıldır ambargo altında tutarak tüm insani haklardan mahrum bırakan siyonist israil, 27 Aralık 2009’da Gazze’ye 23 gün süren ani bir saldırı başlatarak 1600 kişiyi katletmiş, 6 bin kişiyi de yaralamıştı. Ancak son model savaş ekipmanlarına rağmen 200’ye yakın bir askeri kayıpla mağlup olarak geri çekilmişti.

SALDIRI, SİYONİST REJİMİ YOKOLUŞA SÜRÜKLEYECEKTİR

Ancak israil’in Furkan zaferiyle sonuçlanan 2009 Gazze saldırısı, Arap dünyasında Tunus’la başlayan Mısır, Libya, Suriye ve diğer Arap ülkelerini saran halk ayaklanmalarında diktatörlere başkaldırıdan önceydi. Furkan zaferi ve ardından Mavi Marmara olayı, İslam dünyasında halkların zalim yöneticilerine karşı direnişini tetikleyen en önemli unsuru oluştururken, israil’in şu anda Gazze’ye tekrar başlatabileceği geniş çaplı bir saldırının da, siyonist rejimi mağlup olmaktan çok varlığını yok oluşa doğru sürükleyeceğinden kimsenin şüphesi olmasın…

 FİLİSTİNLİLER KUDÜS’TE GÖÇE ZORLANIYOR 

Filistin’in, Birleşmiş Milletler’in Bilim, Eğitim ve Kültür Teşkilatı UNESCO’ya üyelik başvurusu kabul edildi. ABD, Filistin’in üyelik başvurusunun kabul edilmesinin ardından UNESCO’ya verdiği mali desteği kestiğini açıkladı. israil ise Doğu Kudüs ve Batı Şeria’daki Yahudi yerleşimlerinde konut inşaatlarını hızlandırma kararı aldı. Siyonist Başbakan Benyamin Netanyahu’nun verdiği talimatla Kudüs çevresindeki siyonist yerleşkelerde 2000 yeni konutun inşa çalışmalarının başlatılacağı belirtiliyor.

Öte yandan israil’in önde gelen bir sivil toplum örgütü olan Ev Yıkımlarına Karşı İsrail Komitesi (ICAHD) yayımladığı bir raporda, israil rejiminin “savaş suçu teşkil edebilecek bilinçli bir politikanın parçası olarak, Doğu Kudüs’teki Filistinliler’i evlerini terk etmeye zorladığını” açıkladı. ICAHD tarafından ortaya konan bulgular Birleşmiş Milletler’e gönderilirken, israil’in evlerini yıkarak, ikamet haklarını iptal ederek ve yaşam kalitesini düşürmek suretiyle Filistinlileri hedef aldığı, dolayısıyla israil’in savaş suçu işlediği belirtilerek soruşturma talep edildi.

‘İSRAİL ASKERİ KAÇIRANA 1 MİLYON DOLAR ÖDÜL’

Suudi Arabistan Kraliyet Ailesi üyesi Prens Halid bin Telal, El Delil televizyonundan, Filistinli mahkumlarla takas etmek için İsrailli bir asker yakalayacak kişilere bir milyon dolar vereceğini duyurdu. Milyarder iş adamı Elvelid bin Telal’in kardeşi olan Prens, yaptığı teklifin, İsrail tarafından geçmişte benzer bir teklifte bulunduğu için tehdit edilen Şeyh Avad El Karani’ye destek çıkan bir misilleme olduğunu belirtti. El Karani, aynı amaçla bir israil askeri yakalayana 100 bin dolar ödül vereceğini açıklamıştı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir