• DOLAR 32.474
  • EURO 34.899
  • ALTIN 2419.736
  • ...
Öğrenciler Cündioğlu`nun konferansını protesto etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İlahiyat Fakültesi önünde yapılan basın açıklamasının sunumunu Ümit Kudbay yaptı. Kutbay konuşmasında, protestonun amacının Gezici, yazar Dücane Cündioğlu`nun İlahiyat Fakültesinde konuşma yapmasını kınamak olduğunu belirtti.

Önce usulünce programı düzenleyen arkadaşlarla konuştuklarını, Dekanlıkla iletişime geçtiklerini ve kardeşlik hukuku çerçevesinde uyarılar yaptıklarını belirten Kudbay, konuyla ilgili ifade özgürlüğü hakkı içeren afişleme çabalarının da engellendiğini söyledi. Bugün de hak bildiğimiz sözü söylemek için fakülte önünde toplandıklarını söyleyen Kudbay, bu protestoyu ODTÜ`deki sol çetelerin yaptığı vandalizmle kıyaslamayı akıl tutulması olarak niteledi.

“Bizler Stalinistler, sosyal faşistler gibi zorba kimseler değiliz”

Erkam Kuşçu tarafından okunan basın açıklamasında “Bizim sol-sosyalist grupların yaptığı gibi saldırmak, konuşturmamak gibi bir amacımız yok. Bizler Stalinistler, sosyal faşistler gibi zorba kimseler değiliz. Kendilerinden başka hiçbir siyasal gruba tahammül etmeyen, özellikle İslam`a ve Müslümanlara düşmanlık eden, bulduğu her fırsatta alçakça saldıran çetelerle Müslümanların birileri tarafından kıyaslanması asla kabul edilemez.” denildi ve basın açıklamasının okunmasının ardından protesto eylemi sona erdi.

Özgür-Der mensubu öğrenciler eylemde “ODTÜ`de Sosyal Faşistler Müslümanlara Saldırdı; Biz Sadece Söz Söyleme Hakkımızı Kullanıyoruz!” “Gezi Parkı Vandalizmine Methiyeler Düzen Dücane`nin İlahiyatta İşi Ne?” “Dücane Cündioğlu Sen 28 Şubat`ta Değil, Gezi Kalkışmasında Konuştun!” yazılı dövizler taşıdılar. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir