• DOLAR 32.333
  • EURO 35.167
  • ALTIN 2313.164
  • ...
SON DAKİKA
Hür-Der`den ODTÜ`deki saldırıya tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İnsani Hak ve Hürriyetler Derneği (Hür-Der) Batman Şube Başkanı Faysal Yaman, Ortadoğu Teknik Üniversitesi yerleşkesinde (ODTÜ) Meclis Topluluğu tarafından Siyer Araştırma Vakfı Başkanı Muhammed Emin Yıldırım'ın katılımıyla düzenlenen programa katılmak isteyen öğrencilerin, solcu grupların bıçaklı-sopalı saldırısına uğramasına yaptığı yazılı basın açıklamasıyla tepki gösterdi.

Hür-Der Batman Şube Başkanı Faysal Yaman, yaptığı açıklamada, ODTÜ yerleşkesinde Siyer programına katılan öğrencilere bazı gruplar tarafından saldırıldığını belirterek, “Bıçaklı kişiler, programı sabote etmek ve programa katılanları korkutup yıldırmak kastıyla caminin çevresinde dolaşmış, akabinde programa katılanları takip etmiş, yalnız buldukları bir anda saldırıda bulunarak darp etmişlerdir. Saldırılar ertesi günde devam etmiş, programa katılan bir öğretim üyesi hastanelik edilmiştir. Ayrıca korkutup yıldırmak amacı ile yabancı öğrencilerle başörtülü öğrencilerde hedef alınmış, açık bir şekilde darp edilmişlerdir. Vandallığa varan bu insanlık dışı saldırıların hiç bir şekilde kabul edilmesi mümkün değildir.” dedi.

Yaman, açıklamasına şöyle devam etti: “Bilimsel araştırma merkezleri ve Akademik özgürlük alanları olan üniversitelerin düşünce ve fikir ortamının hür ve özgür bir şekilde konuşulup tartışılacağı mekânlar olması gerekirken eli bıçaklı, zorba ve baskıcı grupların düşüncelerini dikte edecekleri, çapulculuklarını sürdürecekleri, kendilerini tatmin edecekleri alanlar haline gelmesi kabul edilemez. Aynı şekilde saldırganların herkesin düşünce ve fikrini özgür bir şekilde tartışıp konuşabileceği alanlar olan Üniversitelerde yardım standına saldırarak bayanları bile darp edebilmeleri fikir ve düşünce alanında ne kadar sığ ve kıt görüşlü olduklarını göstermektedir.”

Hür-Der olarak yapılan tüm baskı ve saldırılara rağmen, hak sözü dinlemekten ve hakkın yanında yer almaktan çekinmeyen öğrencileri tebrik ve takdir ettiklerini ve yanlarında olduklarını ilan ettiklerini belirten Yaman, “Ayrıca yapılan tüm baskılara rağmen programını çekinmeden sürdüren Siyer Araştırma Vakfı Başkanı Muhammed Emin Yıldırım Bey'i kutluyor, göstermiş olduğu dirayetli duruşu nedeniyle de minnetlerimizi sunuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yaman, yaptığı açıklamanın sonunda, “Şiddetin, baskının, zorbalığın, karalamanın, çamur atmanın karanlık bir zihniyetin sonucu olduğunu vurguluyor, hür ve özgür bir şekilde yaşamanın yolunun fikir ve düşüncelere saygıdan, ilahi inançlara karşı terbiye ve edepten, inançlı kesimlere hürmetten geçtiğini hatırlatıyoruz.” dedi. (İLKHA)  

Bu haberler de ilginizi çekebilir