• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.474
  • ...
Bingöl'de yetiştiriciye damızlık teke desteği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından, ‘Bölgesel Gelişmişlik Farklarının Azaltılması’na yönelik alınan kararlar kapsamında yetiştiricilere 148 adet damızlık teke dağıtımı yapıldı.

Bölgesel gelişmişlik farklarının azaltılmasına yönelik olarak, büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık işletmelerinin altyapılarının geliştirilmesi, hayvansal üretimde verimlilik ile kalitenin artırılması, modern hayvancılık işletmelerinin kurulması için yapılacak yatırımların gerçekleşmesi amacıyla alınan kararlar kapsamında yetiştiricilere verilen destekler sürüyor.

Bingöl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Dik köyündeki TÜRKVET sistemine göre işletmesi aktif olan yetiştiricilere 148 damızlık teke dağıtımında bulundu.

Dağıtım törenine, Bingöl Vali Yardımcısı Numan Tahir Şimşek,  İl Müdür Vekili Vahap Şimşek, Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Kaysadu ile Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Ömer Öztürk katıldı.

Törende konuşan İl Müdür Vekili Şimşek, TÜRKVET sistemine göre işletmesi aktif olan yetiştiricilere ahır ve ağıl yapımı, tadilatı ve kapasitelere uygun damızlık erkek materyal alımına hibe desteğinin uygulanacağını söyledi.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir