• DOLAR 32.249
  • EURO 34.794
  • ALTIN 2465.106
  • ...
Best-Der Van`a Yaptığı Yardımları Açıkladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS- Bitlis`te faaliyet yürüten Bitlis Eğitim, Sağlık, Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Best-Der), Van ve Erciş`te 7,2 büyüklüğünde meydana gelen deprem ile ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada; "Bu deprem bütün ülkeyi ve halkımızı üzmüştür diyerek, "Best-Der olarak başlatmış olduğumuz, yardım kampanyasına Bitlis halkı yoğun bir ilgi göstermiştir" vurgusu yapıldı.

Açıklamada şöyle denildi: Best-Der olarak başlatmış olduğumuz Yardımları Best-Der binası altında bulunan yardım toplama merkezinde topladık. Derneğimiz veren elle, alan el arasında köprü görevini üstlendiği için hayırseverlerin getirmiş olduğu gıda, giyim, ısıtıcı, branda, temizlik malzemeleri vs. yardımlar bağlı bulunduğumuz `Peygamber Sevdalıları Platformu` üyesi Van Mustazaf -Der, Rahmet Eli Gıda Bankası ve Erciş`te bulunan İhya-Der `in oluşturdukları deprem kriz masasına teslim edildi. Şimdiye kadar, Van ilimize 4 kamyonet 2 kamyon; Erciş ilçesine ise 4 kamyonet, 1 tır, 1 kamyon`dan oluşan yardım malzemelerini ulaştırıp halka sağlıklı bir şekilde dağıtımı sağladık. Bundan sonrada sonra da hayırseverlerin getirdikleri yardımları yerine ulaştırmaya gayret göstereceğiz."

Best-Der, depremzedeler için düzenlenen yardım kampanyalarına katılanlara teşekkür ederek açıklamasını şöyle sürdürdü: "Best-Der olarak, böyle acı bir olayda üstüne düşen görevi fazlasıyla yerine getiren değerli Bitlis halkı ve esnafına, derneğimizin dışında deprem bölgesine yardım gönderen tüm kamu kurum ve kuruluşlara, özel ve tüzel kişiliklere teşekkür ederiz. Rabbimizden niyazımız yapılan yardımları dergâhı izzetinde kabul etmesidir."

Açıklamada son olarak "Kurban Bayramında gelen kurban etlerini depremzedelerimize ulaştırarak acılarını paylaşmaya çalışacağız" ifadeleri kaydedildi.

İLKHA

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/28694.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/28695.jpg

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir