• DOLAR 32.212
  • EURO 34.748
  • ALTIN 2447.702
  • ...
Batman`daki çiftçilere 18 bin adet ceviz fidanı dağıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Batman`da kapama meyve bahçesi sayısını artırmak, çiftçilerin tarımsal gelirini yükseltmek, meyveciliğin gelişmesini sağlayarak ekonomiye katkıda bulunmak amacıyla  "Meyveciliği Geliştirme Projesi" kapsamında, Batmanlı çiftçilere  Chandler Cinsi aşılı ceviz fidanı dağıtımı yapıldı.

243 bin TL'lik fidan maliyetinin yüzde 70'lik kısmının Batman Valiliği İl Özel İdaresi tarafından finanse edildiği projede,  Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne müracaat eden 260 çiftçiye; 18 bin 494 adet Chandler Cinsi aşılı ceviz fidanı dağıtımı yapıldı.

Toplamda 280 dekar alanda Kapama Ceviz Bahçesi Kurulumu için ihalesi gerçekleştirilmiş olan, 4 bin 500 adet demir direk, bin 300 metre kafes tel ve 2 bin 580 kilo gergi teli ve 30 bahçe kapısı da; 30 çiftçiye 15 gün içerisinde teslim edilecek. 99 bin TL bedeli olan bu bahçe kapama malzemeleri için İl Özel İdaresinin katkısı yine yüzde 70 olacağı belirtildi. 

Çiftçilere meyve fidanı dikim tekniği ve bakımı  ile ilgili Ziraat Mühendisleri tarafından bilgilerin de verildiği "Meyveciliği Geliştirme Projesi"inde konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ömer Tercan; "Öncelikle böyle güzel olaylarda birlikte olmaktan mutlu olduğumu belirtmek isterim. Bu gün bu proje Batmanımızı hem fıstığıyla hem de diğer meyveleriyle  daha da güzelleştirecek, ekonomik katkılarıyla çiftçi ailelerimizin bütçelerini güçlendirecektir. Bu kapsamda yaklaşık 280 dekarlık alanda kapama ceviz bahçesi tesis edilecek. Toplamda  18 bin 494 adet aşılı Chandler Cinsi Ceviz Fidanı dağıttık. Çiftçilerimiz de bunları sağlıklı bir şekilde bahçelerine ve tarlalarına dikecekler ve en güzel ürünlerini alacaklar.” dedi.

Tercan, son olarak şunları ifade etti: “Fidan maliyetinin bir kısmı İl  Özel İdare Bütçesinden, kalan kısmı da çiftçiler tarafından karşılandı. Batmanlılar ağacı seviyor, ben bunu görüyorum. Bu ilgi ve alaka da devam ettiği sürece, bu ağaçsız dağlar kurtulacak ve Batman yeşil bir görünüme kavuşacaktır."  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir