• DOLAR 34.275
  • EURO 37.624
  • ALTIN 2883.344
  • ...
Doğu Karadeniz Kutlu Doğum takvimi belli oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Doğu Karadeniz Koordinatörlüğü 2015 Kutlu Doğum Etkinlik tarihini belirlemek için Mustazaflar Cemiyeti Ağrı Şubesi binasında bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantı sonunda, etkinlik düzenlenecek yerler ve tarihleri açıklandı.

Kuran-ı Kerim`in tilavetiyle başlayan toplantı, Karadeniz ve Doğu illerinin temsilcilerinin Kutlu Doğum Etkinlikleri ile ilgili yaptıkları son hazırlıkları sunmasıyla devam etti.

Koordinatörlük merkezi, 2015 etkinliklerinin kalite ve verimliliğini yükseltmek adına, temsilcileri bir önceki yılları değerlendirerek daha bir özveri ile programları halka sunmaları hususunda tavsiyelerde bulunuldu.

Doğu Karadeniz Koordinatörlüğü Dönem Sözcüsü Şaban Gökhan, toplantıda yaptığı konuşmada, “Bu yılki Kutlu Doğum etkinliklerinin ana teması “Eşsiz Önder Hz. Muhammed Mustafa (sav)” dır. Bütün Hatiplerimiz ve eserleri seslendirecek ilahi sanatçılarımız Allah Resulü`nün bu yönü üzerine yoğunlaşacak. Böylelikle halkımıza öncülük ve önderlik yapacak şahısların hangi meziyet ve özelliklere sahip olması gerektiği ortaya konulmuş olacaktır. Ayrıca, Ağrı`daki her haneye Kutlu Doğum etkinlikleri çerçevesinde, içinde birbirinden güzel kliplerin bulunduğu CD`ler dağıtılacaktır.” dedi.

Şaban Gökhan daha sonra belirlenen etkinlik tarihlerini şöyle sıraladı: “Ağrı Büyük Kutlu Doğum etkinliği 26 Nisan Pazar, Diyadin etkinliği 11 Nisan, Doğubayazıt etkinliği 12 Nisan, Patnos etkinliği 12 Nisan, Taşlıçay etkinliği 7 Nisan, Eleşkirt etkinliği 18 Nisan, Iğdır etkinliği 5 Nisan, Kars etkinliği 5 Nisan, Ardahan etkinliği 4 Nisan, Erzurum etkinliği 1 Nisan, Erzincan etkinliği 3 Nisan, Gümüşhane etkinliği 4 Nisan, Giresun etkinliği 5 Nisan ve Trabzon etkinliği de 5 Nisan tarihlerinde yapılacaktır.”

Toplantıda, belirtilen merkezler haricinde de birçok köyde Kutlu Doğum Etkinliklerinin düzenleneceği belirtildi.  (Ömer Adıgüzel - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir