• DOLAR 32.45
  • EURO 34.757
  • ALTIN 2437.327
  • ...
`Kozmik oda` savcı ve hakimlerine inceleme
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a suikast iddiasıyla başlatılan, Seferberlik Tetkik Kurulu Bölge Başkanlığında yapılan aramayla ilgili soruşturmada, kozmik odaya giren dönemin Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Üyesi Kadir Kayan hakkındaki iddialar Yargıtaya taşındı.

Yargıtay Kanunu'na göre, haklarında inceleme ve soruşturma yapılacak Yargıtay üyelerinin, inceleme ve soruşturma mercilerinin tayininde son görev ve sıfatları esas alınıyor.

Bu nedenle Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Üyesi iken arama yapan Kayan, 2011'de Yargıtay üyesi seçildiğinden, hakkındaki inceleme ve soruşturma da Yargıtay Kanunu'ndaki esaslara göre yürütülecek.

Yargıtay Üyesi Kayan hakkındaki dosya, Yargıtay Birinci Başkanlık Kurulunca ele alınacak.

Toplantı sonrasında gerek görülürse iddialara konu kişinin, Yargıtay üyesi olması nedeniyle olayı araştırmak ve ilk soruşturmayı yapmak üzere kıdemli ceza dairesi üyelerinden biri atanacak.

Kıdemli üye, araştırma yaparak ön raporunu hazırlayacak. Olayın ciddi bulunması halinde konuyla ilgili soruşturma açılması için yine Yargıtay üyeleri arasından bir muhakkik (soruşturmacı) belirlenecek.

Muhakkik üye, şikayet konusuyla ilgili tüm delilleri toplayacak, isterse şikayetçiyi, tanığı dinleyecek ve olayın sübuta erip ermediğini araştıracak.

Muhakkik üyenin raporuna göre, olayın gerçekleştiğine karar verilmesi durumunda ise Yargıtay Birinci Başkanlık Kurulu toplanacak.

Görevden kaynaklı bir suç işlendiği kanısına varılırsa şikayete konu üyeyle ilgili Yüce Divan yargılaması gündeme gelebilecek.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir