• DOLAR 32.23
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2460.48
  • ...
Dünya mustazafları konulu resim sergisi açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır şubesi tarafından Dünya Mustazaflar Haftası kapsamında, her gün farklı adreslerde olmak üzere 5 gün boyunca şehrin farklı yerlerinde resim sergisi etkinliği yapacak.

İlki dün Park Orman Önünde düzenlenen sergi, 19 Mart Perşembe (Bugün), Şeyh Said Meydanı, 20 Mart Cuma: Ulu Cami Önü, 23 Mart Pazartesi: Bağlar Kahve Önü Durağı, ve son olarak ta 24 Mart Salı: Demirok Düğün Salonu Önünde yapılacağı belirtildi.

Serginin, dünya genelinde yapılan zulümlere dikkat çekmek ve yaşanan zulümleri teşhir edip mazlum ve mustazafların yanında olmak için yapıldığına vurgu yapan cemiyet yetkilileri, bu vesileyle zalimleri lanetlemek ve Müslümanlar olarak yapılan zulümleri bir kez daha görmek için tertip edildiğini söylediler.

“Sergimiz vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor”

Konu ile ilgili olarak bilgilendirmede bulunan Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır Şube başkan yardımcısı Cemil Cahit Ünsal, sergide, zalimlerin zulmü altında vahşice katledilen Müslümanların resimlerini Diyarbakırlılarla paylaşmak istediklerini ve yaşanan vahşeti bir kez daha gözler önüne sermeyi istediklerini söyledi.

Ünsal, “Sergimiz, vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Özellikle sergiyi gezenler gördükleri resimlerle yaşanan katliam ve zulümlere şahitlik ediyor ve bunu lanetliyorlar.” ifadelerini kullandı.  

Tarih boyunca dünyada birçok zulüm ve katliamların yaşandığını ve birçok mazlumun katledildiğini belirten Ünsal, işlenen bu katliamların en acı olanlardan birinin de 16 Mart 1988 tarihinde işlenen Halepçe Katliamı olduğuna vurgu yaptı.

“ Mart ayında birçok zulüm ve katliamlar yapılmıştır”

Dünya halklarının Mart ayında birçok katliam ve zulme şahitlik ettiğini söyleyen Ünsal, “ Dünyada yapılmış olan bu zulüm ve katliamların unutulmaması ve o saldırıları yâd etmek ve hatırlamak için her yıl 16-24 Mart tarihleri arasını Mustazaflar haftası olarak anıyor, Türkiye`nin birçok yerinde etkinlikler düzenliyoruz.  Diyarbakır`da her yıl 16-24 Mart tarihleri arasında düzenlenen resim sergisinde, mazlum coğrafyalardan alınmış fotoğraf karelerini insanlarımızın görmelerini sağlayarak yaşanan vahşete bir kez daha tanık olma fırsatı buluyoruz.” dedi(M. Sıddık Bilge –Emrah Deniz/İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir