• DOLAR 32.461
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2441.003
  • ...
Bilge Gençliğe üniversite ve polis engeli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dicle Üniversitesi yönetimi tarafından üniversitede etkinlik yapması engellenen Bilge Gençlik Kulübü'nün yaptığı basın açıklaması, PKK yandaşı öğrenciler ve polis tarafından engellenmek istendi.

Dicle Üniversitesinde yaptıkları İslami çalışmalarla gündeme gelen ve her etkinliklerinde PKK`li öğrencilerin hedefi haline gelmelerine rağmen etkinliklerini icra etme kararlılığını gösteren Bilge Gençlik Kulübünün önüne bu sefer de üniversite yönetimi engel çıkardı.
Üniversitenin izin vermemesine karşı tepki olarak basın açıklaması düzenlemek isteyen Bilge Gençlik Kulübünün basın açıklaması yapması ise biçimde polis ve PKK yandaşı öğrenciler tarafından engellenmek istendi.

“Polisten ortamı gerginleştirici tavır”
Polisin tavrı ve PKK`li öğrencilerin polisin yanında Bilge Gençlik Kulübü üyelerine saldırması gerginliğe neden oldu.

Polis ve PKK`li öğrencilerin tavırlarına tepki gösteren Bilge Gençlik Kulübü üyesi öğrenciler sık sık, "Kahrolsun PKK, Polis-PKK omuz omuza, Yandaş yönetim istemiyoruz,  Bilge Gençlik Grubu engellenemez, İslami Gençlik Durdurulamaz,  Zulme karşı boyun eğmeyeceğiz,  Zalimler için yaşasın cehennem, Etekli oğlanlar dışarı, Aponun itleri yıldıramaz bizleri" sloganları atarak tekbirler getirdi.

“Olaylar provoke edilmeye çalışıldı”
Eğitim Fakültesi bahçesinde basın açıklaması yapmaları polis tarafından engellenen Bilge Gençlik Kulübü üyesi öğrenciler, olayların büyümemesi için açıklamayı İlahiyat Fakültesi önünde yapacaklarını belirterek İlahiyat Fakültesi önüne geçtiler.

İlahiyat Fakültesi önünde toplanan Bilge Gençlik Kulübü üyesi öğrenciler burada basın açıklamasını okudu. Bilge Gençlik olarak Dünya Mustazaflar Haftası çerçevesinde “Ortadoğu`da Mazlum Bir Halk Olarak Kürtler Ve İslami Kurtuluş” konulu bir seminer düzenlemek için Dicle Üniversitesi Rektörlüğüne resmi başvuru yaptıklarını belirten Bilge Gençlik Kulübü yöneticileri, üniversite yönetimi tarafından yapmayı planladıkları etkinliğin makul bir gerekçe gösterilmeden reddedildiğini söyleyerek üniversitenin bu tavrına tepki gösterildi.

“Seçim öncesi siyasi etkinliklere izin vermeyeceğiz diyorlar oysaki…”
Üniversite yönetiminin  “seçim öncesi siyasi etkinliklere izin vermeyeceğiz” şeklindeki gerekçelerinin kabul edilebilecek bir gerekçe olmadığını belirten Kulüp üyesi öğrenciler, yapmayı planladıkları etkinlikte tamamen Müslüman Kürt halkını konu edindiklerini ve etkinliğin siyasi hiçbir yönünün olmadığını vurguladı.

“Siyer sınavı standımız polis zoruyla kaldırılmıştı”
Resmi başvurularının sudan bahanelerle reddedildiğini belirten öğrenciler, üniversite yönetimi tarafından yapılan engellemelerin akıllarda soru işaretleri bıraktığını ifade etti.

Açıklamada, “Bilge Gençlik kulübü olarak bugüne kadar yaptığımız bütün etkinliklerde resmi prosedürü yerine getirmiş, YÖK`ün bize tanıdığı haklar çerçevesinde etkinliklerimiz için Üniversite yönetiminden izin almışızdır. Bugüne kadar yaptığımız hayırlı etkinliklerde bir takım sebeplerle hep engel olunmaya çalışıldı. Sudan sebepler ileri sürülerek kulübümüzün talepleri görmezden gelindi. Aralık ayı içerisinde siyer sınavı standımız için aldığımız izin “karşıt görüşlü öğrenciler var” denilerek iptal edilmiş ve standımız karanlık bazı kişilerin hedef göstermesi ile polis zoruyla kaldırılmıştır. Buradan soruyoruz üniversite yönetimi üniversitede tek bir görüşün hâkim olmasını mı istiyor?” denildi.

“Kantinleri örgüt şubelerine çevirenlere her türlü müsamaha gösteriliyor”
Üniversite içerisinde resmi herhangi bir kulüpleri olmamasına rağmen her türlü gösteri, yürüyüş ve etkinliği gerçekleştirenlerin olduğu belirtilen açıklamada, söz konusu bu grupların hocalar ve öğrencileri tehdit ettiği, dersten çıkararak eğitim- öğretimin devam etmesini sabote ettiği belirtilerek üniversite yönetiminin bu gruplara karşı gösterdiği her türlü toleransın sebebi soruldu.

Açıklamada devamla, “Yaptıkları taşkınlıklar adeta görmezlikten gelinmektedir. Üniversite yönetiminin kafamızda soru işaretleri bırakan bazı hususları açıklaması gerekmektedir. Kantinleri örgüt şubelerine çeviren gayri resmi yapılara her türlü müsamaha gösterilirken, kulübümüzün resmi başvuruları neden engellenmektedir? Üniversite yönetimi içinde birileri kulübümüz üye ve gönüllerini provoke mi etmek istiyor? Veya üniversitenin derinlerinde çöreklenmiş bir takım insanlar, kendi emelleri doğrultusunda birilerini mi kullanmak istiyor? Şayet bütün bunlarla ilgili herhangi bir sıkıntı yoksa üniversite yönetimi neden etkinliğimize izin vermiyor?” diye soruldu.

“Bu hayırlı hizmetlerimiz inancımız bir gereğidir”
“Buradan Üniversitesi yönetimi seslenmek istiyoruz” diyerek yetkililere seslenilen açıklamada, “Bugüne kadar Dicle üniversitesinde bir birçok hayırlı etkinliğe imza attık. İslam hassasiyetlerimizi gereği üniversitede okuyan kardeşlerimize faydalı olmak adına farklı birçok konuda etkinlikler düzenledik. Bu hayırlı hizmetlerimiz, inancımız gereğidir. Bugüne kadar birçok etkinliğe imza attığımız gibi bundan sonra da birçok hayırlı etkinliğe imza atağız. Üniversite yönetimi karşısında yılmayacağımızı buradan belirtmek isteriz.” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada son olarak, iptal edilen başvurunun kabul edilmesi ve yapılan yanlıştan bir an önce dönülmesi çağrısında bulunuldu.   (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir