• DOLAR 32.525
  • EURO 34.786
  • ALTIN 2497.64
  • ...
“Çalıştay ve alınan kararlar dikkate alınmalıdır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman HÜDA-PAR Merkez İlçe Başkanı Ömer Faruk Dursun ve beraberindeki partililer, basın ziyareti kapsamında İlke Haber Ajansı (İLKHA) Batman İrtibat Bürosu`nu ziyaret ettiler. Dursun, ziyarette geçtiğimiz hafta Diyarbakır`da ‘Kürt Meselesine İslami Çözüm Çalıştayı` ile seçim ve çözüm süreci konularında açıklamalarda bulundu.

“Kürt Meselesine İslami Çözüm Çalıştayı`nı önemsiyor ve destekliyoruz”

Ziyarette gündemdeki konuları değerlendiren Dursun, “Türkiye`nin faklı bölgelerinde 3 bin 500 STK adına 600 delegenin katıldığı ‘Kürt Meselesine İslami Çözüm Çalıştayı`nı önemsiyor ve destekliyoruz. Çalıştay ve alınan kararlar tarihe geçecek büyük bir adımdır. Çalıştaya katılan ve destek veren âlimler, kanaat önderleri, akademisyenler ve platform ile cemaatlerin çözüm adına bir araya gelmeleri ve bölgenin sorunlarına eğilmeleri çok önemli bir gelişmedir.” dedi.

“Devlet aklı ve bölge üzerine hesabı olan güçler bu birlikteliği hesaba katmak zorundadır”

Dursun, açıklamalarının devamında şunları söyledi: “Çalıştayda, Kürt sorununun ortaya çıkma süreci, yapılan yanlışlıklar ve çözüm önerileri konusunda manifesto niteliğinde önemli kararlar alındı. 28 maddede özetlenen sonuç bildirgesinde; İslami değerlere aykırı hiçbir çözümün Kürtler nezdinde karşılık bulmayacağı, Kürtçenin resmi dil olması, anadilde eğitimin hemen başlatılması, Kemalizm`in tasfiyesi, yeni bir anayasa, PKK ile Kürt meselesinin ayrı ayrı ele alınması, Kürt halkını birbirinden ayıran yapay sınırların sembolik hale getirilmesi gibi manifesto niteliğinde taleplerde bulunulması gibi son derece önemli tespitler ve çözüm önerileri yer aldı.  Bu çalıştay ve birliktelikten sonra devlet aklı ve bölge üzerine hesabı olan güçler bu birlikteliği hesaba katmak ve ona göre adım atmak mecburiyetlerinde kalacaklardır.”

“Her halükarda seçime gireceğiz”

7 Haziran`da yapılacak genel seçimlere katılacaklarını belirten Dursun, “Parti olarak kararımız genel merkez tarafından açıklanacaktır. Her halükarda seçime gireceğiz. Genel teamül bazı illerde bağımsız olarak girmemiz yönündedir. Keşke seçim barajı hiç olmasaydı ve bizlerde seçime parti olarak girseydik.” ifadelerini kullandı.

“Hiçbir kesim sürecin dışında tutulmamalı”

Son olarak çözüm sürecine de değinen Dursun, “Çözüm sürecinde hükümetin tek taraflı değil, Kürtlerin bütün temsilcilerini, kanaat önderlerini, STK ve alimlerini sürece dahil etmesi gerekir. Hiçbir kesim sürecin dışında tutulmamalıdır.” dedi.

İlke Haber Batman İl Temsilcisi Mehmet Fatih Akgül ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, parti çalışmalarında kendilerine başarılar diledi. (M. Sait Çelik – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir