• DOLAR 32.459
  • EURO 34.767
  • ALTIN 2439.89
  • ...
HÜDA PAR Kadın Kollarından İHH`ya ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hür Dava Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi (GİK) Aynur Sülün, İstanbul Kadın Kollarından bir heyet ile İnsani Yardım Vakfı Başkan Yardımcısı Gülden Sönmez`e bir ziyaret gerçekleştirdi.

Fatih`te bulunan vakıf merkezine yapılan ziyarette Gülden Sönmez`in yanı sıra Mavi Marmara`da şehit olan Cengiz Topçuoğlu`nun eşi Çiğdem Topçuoğlu da hazır bulundu.

Samimi bir ortamda gerçekleşen görüşmede çözüm süreci ve 6-8 Ekim olayları ele alındı.

“PKK ve HDP Müslüman Kürt halkını temsil etmiyor”

Çözüm sürecini eksiklerine rağmen parti olarak desteklediklerini ifade eden Aynur Sülün, “Hükümet, PKK ve bileşenlerinin Müslüman halka yaptıkları zulme göz yumarak halkın onların gerçek yüzünü anlayacağını ve onları tasfiye edeceklerine inanıyor. 6-8 Ekim`de Kobani bahane edilerek yapılan katliamlarda, hükümete bağlı güvenlik güçlerinin olaylara geç müdahale etmesinin de payı vardır. Bu katliam sonrası vahşice katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarının kanının bereketi ile İslami STK`larda bir uyanışa vesile oldu. Adına çözüm yada barış denilen süreci eksiklerine rağmen HÜDA PAR olarak destekledik. Ancak bu süreçte sadece PKK ve HDP`nin muhatap alınmasını da doğru bulmadığımızı ifade ettik. Hükümetin PKK sorunu ile Müslüman Kürt halkının sorunlarını ayrı değerlendirmesi gerektiğine inanıyoruz. Elbette hükümet PKK ile silahların susması noktasında görüşmeler yapabilir, fakat Kürt halkının bütün sorunlarını sadece PKK ve HDP`yi muhatap alarak çözmeye çalışması doğru değildir. Çünkü Müslüman Kürt halkının temsilcisi PKK ve HDP değildir.” şeklinde konuştu.

“İslami STK'lar Dikkate Alınmalıdır”

Çözüm sürecinde sadece PKK ve HDP`yi muhatap almanın kalıcı bir çözüm getirmeyeceğini dile getiren Gülden Sönmez ise, "Çözüm sürecinde masaya İslami STK`lar da oturmalı. Bölgenin gerçeği olan HÜDA PAR ve diğer siyasi oluşumlar da dikkate alınmalıdır.” diye ifade etti.(M.Erkan Yavuz/İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir