• DOLAR 32.556
  • EURO 35.001
  • ALTIN 2448.464
  • ...
“Halkımız için en önemli kırmızı çizgi dindir”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş ve yönetimi, HÜDA PAR il başkanlığına yeniden seçilen Mehmet Emin Doğru ve parti yönetimine “Tebrik Ziyareti” gerçekleştirdi.

Batman Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş ve yönetim kurulu üyeleri Deniz Demir, Abdulkadir Özok ve Aslan Tufan`ı HÜDA PAR İl Başkanı Mehmet Emin Doğru ve İl yönetimi karşıladı.

Aydiş, Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) İl Başkanı Mehmet Emin Doğru ve yönetimini tebrik ederek, görevlerinde başarılar ve muvaffakiyetler diledi.

Batman ve bölgenin sorunlarının konuşulduğu ve samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette söz alan Aydiş, çözüm süreci ile ilgili görüşlerini anlattı. Hafta sonu Diyarbakır`da yapılan çalıştaya katılmak istediğini ancak başka program nedeniyle katılamadığını belirtti. Aydiş, İslam'ın olmadığı hiçbir çözümü halkın kabul etmeyeceğini ve başarı şansının olmadığını dile getirerek, “Halkımız için en önemli  kırmızı çizgi dindir. Dinin referans alınmadığı hiçbir çözüm planının başarı şansı yoktur. Zaten dinin kuralları tam ve samimi olarak uygulandığında çözülmedik hiçbir sorun kalmaz” şeklinde konuştu.

HÜDA PAR il başkanı Doğru ise, yapılan ziyaretten memnuniyetini dile getirerek Aydiş ve Ziraat Odası heyetine teşekkür etti.

Doğru, Aydiş`in görüşlerine katıldıklarını belirterek, Türkiye`nin farklı bölgelerinden 3 bin 500 STK adına 600 delegenin katıldığı “Kürt Meselesine İslami Çözüm Çalıştayı”na katılan ve destek veren akademisyenler, alimler, kanaat önderleri ve platform ile STK temsilcileri çok önemli ve değerli görüşler sundular. İlk kez bu şekilde çok farklı İslami STK ve cemaatlerin çözüm adına bir araya gelmeleri ve bölgenin sorunlarına eğilmeleri çok önemli bir gelişmedir” dedi.

Çalıştayda, Kürt sorununun ortaya çıkması ve çözüm önerileri konusunda önemli kararlar alındığını belirten Doğru, “28 maddede özetlenen sonuç bildirgesinde; Kürtçe`nin resmi dil olması, anadilde eğitimin hemen başlatılması, silah bırakma ile Kürt meselesinin ayrı ayrı ele alınması, HÜDA PAR ve Hak Par gibi siyasi partiler, STK`lar, alimler, kanaat önderleri muhatap alınmalıdır gibi önemli tespitler ve çözüm önerileri barındırıyor” şeklinde konuştu.

Seçim sürecinin de konuşulduğu ziyarette parti olarak kararlarının genel merkez tarafından açıklanacağını dile getiren Doğru, “Her halükarda seçime gireceğiz. Hazırlıklarımız devam etmektedir. Bunun da şeklini Genel Merkezimiz açıklayacaktır. Keşke seçim barajı hiç olmasaydı ve tüm parti ve kesimler az veya çok mecliste temsil edilseydi. Bu yönüyle seçim barajı halkın tercihinin yönetime yansımasının önündeki en büyük engeldir. Bu zulmün biran evvel kaldırılması gerekir.” ifadelerini kullandı.

Ziyaret karşılıklı güzel temennilerle sona erdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir