• DOLAR 32.217
  • EURO 34.708
  • ALTIN 2442.427
  • ...
Dünya Çocuk Günü`nde Filistinli Çocuklar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Siyonist işgal yönetimi, her türlü uluslararası hukuku, sözleşme ve anlaşmayı göz ardı ederek Filistinli çocuklara karşı şiddet, baskı ve işkenceyi sürdürmeye devam ediyor.

Dünya Çocuk Günü münasebetiyle Filistin Hukuk Merkezi tarafından dün (04 Nisan Pazartesi) yayınlanan rapor 2011 yılının başından şimdiye kadar onlarca Filistinli çocuğun işgalciden baskı, terör, işkence ve hakaret gördüğünü ortaya koydu.

Hazırladığı raporda şehit edilen Filistinli çocuklara bir bölüm ayıran merkez, 2010 yılında 20 Filistinli çocuğun işgal güçleri tarafından şehit edildiğini, birinci intifadadan şimdiye kadar şehit edilen çocuk sayısının ise 500 olduğunu ve 5 binden fazla çocuğun da yaralandığını belirtti.

Geçen sene sadece Batı Yaka`da on sekiz yaşından küçük 400`den fazla çocuğun işgal güçleri tarafından tutuklandığını belirten merkez, bu çocukların birçoğunun ceza aldığını, ceza alanların zindanlara atıldığını ve halen işgal zindanlarında 350 Filistinli çocuğun bulunduğunu ifade etti.

2010 yılında Kudüs ve çevresinde 1000`den fazla Filistinli çocuğun tutuklandığına dikkat çeken rapor, bu çocuklardan 500`ünün işgal askerlerine taş atma suçlamasıyla tutuklandığını ortaya koydu.

Raporda tutuklanan Filistinli çocukların %95`inin fiziki ve psikolojik baskı gördükleri, baskı ve işkence altında ifade verdikleri, bilmedikleri İbranice metinleri imzalamak zorunda bırakıldıkları ve anlamadıkları bu metinlerle mahkeme karşısına çıktıkları kaydedildi.

Siyonist yönetimin yetişkinlere yaptığı muamelenin aynısını Filistinli çocuklara da yaptığını ortaya koyan raporda, işgal yönetiminin Kudüs`te 65 çocuğa ev hapsi cezası verdiği, tutuklananlardan bazılarına para cezası verildiğini ve bazı çocukların da okullarına devam etmelerinin engellediği ifade edildi.

fiem

Bu haberler de ilginizi çekebilir