• DOLAR 32.446
  • EURO 34.737
  • ALTIN 2440.848
  • ...
Bakan Işık'ten CHP'ye Paralel Yapı eleştirisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, AK Parti Kocaeli İl Başkanlığı’na gelerek 7 Haziran seçimleri İÇİNMilletvekilliği Aday Adaylığı Dosyası’nı teslim etti. Burada konuşan Bakan Işık, CHP ile paralel yapının birlikteliğini gösteren iddiaların inkar ederek geçiştirilemeyeceğini söyledi.

CHP'nin iddialar karşısındaki suskunluğunun Demokrasi açısından kabul edilemez olduğunu ifade eden Bakan Işık, "Biz orada ismi geçen zatın seçimlerden önce hangi beyanatları verdiğini biliyoruz. ‘Bunlar sokağa dahi çıkamayacak’ demişti. Senin çok fazla bir sıfatın da yoktu. Sen nereden biliyordun da bu sözleri söyledin? Nereden biliyordun da ‘Sayın Cumhurbaşkanımız Malezya’ya kaçacak’ dedin? Demek ki bazı odaklarla, özellikle bu paralel yapı ile çok sıkı işbirliği içerisindeydin. Şimdi buradan CHP’ye açık çağrı yapıyorum. Bu iddialara kamuoyunu tatmin edici cevaplar verin. Bu iddialar konusunda suskun kalıp da asla bu iddiaları geçiştirmeyin. Türk demokrasisi, ana muhalefet partisinin, eğer iddialar doğru ise, içine düştüğü durum noktasında bir sınav ile karşı karşıya. CHP seçim öncesinde mutlaka bu iddiaları doyurucu şekilde cevaplamak zorundadır. Bu iddialar gerçekse gereğini yapmak zorundadır. Bu iddialar gerçek dışı ise de o zaman bu iddialar ile ilgili gereken çalışmayı yapmak zorundadır." diye konuştu.

Birilerinin bazı dış mihrakların desteği ile iktidarı dizayn etmeye çalıştığını savunan Bakan Işık, "Türkiye’nin çok alışık olmadığı bir durum değil bu. Alışık olmadığımız durum, maalesef bu ihanetin içerisinde, bazı içerideki taşeronların olması ve ana muhalefet içerisinden bu ihanete çanak tutan yapıların olmasıdır.” ifadelerini kullandı.

Bakan Işık, daha sonra milletvekilliği aday adaylığı başvuru dosyasını AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan’a teslim etti.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir