• DOLAR 32.378
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2326.01
  • ...
Erbakan Vakfı`ndan HÜDA PAR`a ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Erbakan Vakfı İstanbul İl Başkanı Hüseyin Tezer ve Başkan Yardımcıları Yaşar Birgül, Erhan Erdoğan, Mahmut Gül ve Süleyman Aydın, HÜDA PAR İstanbul İl Başkanlığı`na seçilen Erdal Elibüyük`e nezaket ziyaretinde bulundu.

Ziyaret heyetini HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük ve yardımcısı Metin Demir karşıladı. Sıcak bir ortamda geçen ziyarette çözüm süreci ve yaklaşan seçimler konuşuldu.

Erbakan Vakfı İstanbul İl Başkanı Hüseyin Tezer, HÜDA PAR İl Başkanlığına seçilen Erdal Elibüyük`ü tebrik ederek görevinde başarılar diledi.

“İslam ümmetinin her şeyden önce birlik ve beraberliğe ihtiyacı vardır”

Erbakan Vakfı hakkında bilgiler veren Hüseyin Tezer, “Erbakan Vakfı, hocamızın ürettiği ve ümmete hediye ettiği projeleri hayata geçirmek için çalışıyor. Bu anlamda başta D-8 olmak üzere İslam birliğini hedefleyen projeler için çalışıyoruz. Bugün İslam ümmetinin her şeyden önce birlik ve beraberliğe ihtiyacı vardır. Müslümanların İslam şemsiyesi altında birlik olmalarından başka çaresi yoktur. İslam için birlik ve beraberliğin olacağı her platform koşulsuz şartsız desteklenmelidir.” şeklinde konuştu.

Necmettin Erbakan`ın bu ülkede çok önemli görevler üstlendiğini ifade eden HÜDA PAR il Başkanı Erdal Elibüyük ise “Merhum Erbakan`dan tüm kesimler istifade etmiştir. İslam adına ve ülkemiz adına önemli hizmetleri olmuştur. Bu anlamda Erbakan Vakfının misyonunu önemli buluyoruz.” dedi.

“Çözüm sürecine İslami bakış açısıyla yaklaşılmalı”

Çözüm sürecinin başarıya ulaşması için tüm kesimlerin temsilcileriyle görüşülmesi gerektiğini ifade eden Elibüyük, “Çözüm sürecinde sadece PKK muhatap alınarak halkın gözünde meşrulaştırılıyor. 6-8 Ekim olayları ve Cizre olayları süreçte geldiğimiz noktayı ve yaşanan sıkıntıları göstermesi açısından önemliydi. Çözüm sürecinde bölgede yer alan tüm aktörler ile görüşülmesi ve danışılması gerekiyor. Çözüm sürecine İslami bir bakış açısıyla yaklaşılmazsa sorunlar çözülemez. Meseleye sadece ırk üzerinden yaklaşmak yerine toprakların ortak mayası olan İslami bir yaklaşımla yaklaşılmalıdır. İslam`da bu noktada çözüm önerileri mevcuttur. Aynı zamanda meseleye insani olarak da yaklaşılarak verilen haklar bir lütuf olarak sunulmamalı herhangi bir şarta bağlanmamalıdır.” ifadelerini kullandı.

Ziyaret heyeti, Erbakan Vakfı`nın 21 Şubat Cumartesi saat 19.00`da Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı`nda düzenleyeceği Prof. Dr. Necmettin Erbakan`ı anma programı hakkında bilgi verdi. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir