• DOLAR 32.549
  • EURO 34.965
  • ALTIN 2445.806
  • ...
Azim Der`den Şehadet gecesine davet
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Midyat Azim Der yönetim kurulu üyesi ve başkan yardımcısı Mehmet Sait Başaran, İLKHA`ya yaptığı açıklamada 22 Şubat Pazar günü düzenleyecekleri şehadet gecesine tüm Midyat halkını ve çevre il ve ilçelerden duyarlı Müslümanları davet etti.

Başaran, açıklamasında, “Şehidler bizim onurumuz ve İslam davasının unutulmaz kahramanlarıdır. Bundan dolayı biz Azim Der olarak her yıl aziz İslam şehidlerini anmak için etkinlikler düzenliyoruz. Şehadet geceleri bizim geleneksel programlarımız haline geldi.” dedi.

Şehidleri anmanın sadece bir vefa borcu olmadığını belirten Başaran,”Şehidler İslam davasının ve hakikat yolunun ışıkları ve yol göstericileridir. Onların hayatı ve mücadeleleri bizim için en büyük örnekliklerdendir. Bu yüzden özellikle şehadet ayı olan Şubat`ta şehidlerin anılması, mücadelelerinin anlatılması çok önemlidir. Bu anlayışla bizler Azim Der olarak bu Pazar günü saat 19.00'da Midyat Aziz Önen Lisesinde bir etkinlik düzenleyeceğiz. İlahiyatçı Yazar Mehmet Göktaş'ın konuşmacı olarak katılacağı etkinliğimize ilçe halkımızın yanı sıra çevre il ve ilçelerden duyarlı Müslümanların yoğun katılımını bekliyoruz. Onları aramızda görmek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Başaran, etkinliğin Aziz Önen Lisesi Konferans salonunda 22 Şubat Pazar günü 19.00 ve 21.00 saatleri arasında icra edileceğini sözlerine ekledi.   (Adnan Oğuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir