• DOLAR 32.48
  • EURO 34.848
  • ALTIN 2440.251
  • ...
Siirt`e `Şehitleri Anma Programı` düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mustazaflar Cemiyeti Siirt şubesi tarafından, Siirt Üniversitesi`nin konferans salonunda, dünden bugüne Şubat ayında şehit olmuşları anmak için  ‘Şehitleri Anma Programı` düzenlendi.

Siirt Üniversitesi`nin konferans salonunda düzenlenen program Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Yapılan sinevizyon ardından bölgenin tanınmış âlimlerinden Abdulbari Çelik bir konuşma yaptı.

İslam`ın aziz şehitlerini selamlayarak konuşmasına başlayan Çelik, şunları ifade etti: “Vallahi Allah yolunda ölmek istiyorum, tekrar dirilip tekrar ölmek istiyorum, tekrar dirilip tekrar şehit olmak istiyorum diyen Hz. Muhammed`e sayısız selat-u selam olsun. Bugün bu kervanı devamlı canlı tutan; Habil`in, Yahya`nın, Zekeriya`nın varisi olan, Hamza`ya âşık olan, Mus`ab`ın yolunda yürüyen Şeyh Said`in, Hüseyin`in fedaileri olan aziz İslam`ın evlatlarına selam olsun”

Çelik, “Dünya ve ahiret şehidi olanlar, Allah yolunda öldürülenlerdir. Allah ve Resüllulah onlara şahittirler. Kim Kur`an`ın yolunda öldürülürse, kim Şeriat-ı Muhammedîye`yi hâkim kılmak için mücadele ederse ve bu uğurda ölürse o dünya ve ahiret şehididir.” dedi.

Dünyanın farklı coğrafyalarında şehit olmuş Mü`min`leri anan Çelik, daha sonra Diyarbakır da kurban eti dağıtırken vahşice katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarını hatırlatarak, “Allah Myanmar`daki İslam şehitlerine rahmet etsin. Allah Mısır`da şehit olan kardeşlerimize rahmet etsin. Allah Filistin`deki şehit olan kardeşlerimize rahmet etsin, mekânlarını âli kılsın. Dünyanın değişik coğrafyalarında şehit olan kardeşlerimize Allah rahmet etsin. Allah Diyarbakır`da kurban bayramında fakirler-fukaralara, aç olan insanlara; ibadet aşkıyla fakirlere et götüren şehit Yasin Börü ve kardeşlerine rahmet etsin.” ifadelerinde bulundu.

Program yapılan duadan sonra sona erdi. (Muhammed Dayan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir