• DOLAR 32.317
  • EURO 34.817
  • ALTIN 2387.652
  • ...
İslam'a yapılan saldırılar karşısında birlik olmalıyız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mustazaflar Cemiyeti Gaziantep Şubesi Başkanı Mustafa Özaslan bir heyetle beraber henüz kimliği belirlenemeyen kişilerin saldırısına uğrayan Aczmendi tarikatı mensubu Celal Özışık’ı evinde ziyaret etti.

Öncelikle ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Celal Ö., “Ziyaretinizden dolayı çok sevindik. Rabbim Müslümanlara bu şuurda olmayı nasip etsin. Bize yönelik yapılan bu ilk ziyareti önemsiyor ve sizlere teşekkür ediyoruz. Cemaatler arasında bu tür ziyaretler sık sık gerçekleşmelidir. Bu çirkin saldırının ardından hemen bizi ziyaret etmeniz bizleri oldukça memnun etti diyerek, uğradığı saldırı hakkında bilgi verdi.

“Bu tür olayları yapanları Allah’a havale ediyoruz”

Bu tür olayların hiç kimseye faydasının olmayacağını söyleyen Celal Ö., “Müslümanların huzurunu kaçırmaya kimsenin hakkı yoktur. Bölgede bu tür olayları çıkaranlar bölge halkı tarafından iyi bilinmektedir. Bölge halkı bölgede huzur istiyor, birilerinin yönlendirmesi ile bu çirkin saldırıları yapanlar asla amaçlarına ulaşamayacaklardır. Bu tür olayları yapanları Allah’a havale ediyoruz.” dedi.

“İslam’a yapılan bu saldırılarında karşısında olduğumuzu deklare etmek için geldik”

Mustazaflar Cemiyeti Gaziantep Şubesi Başkanı Mustafa Özaslan ise Celal Ö’ye geçmiş olsun dileklerinde bulunarak, “Mustazaflar Cemiyeti olarak geçtiğimiz günlerde sokak serserileri tarafından İslami hassasiyetinden dolayı bir saldırıya uğrayan kardeşimizi ziyaret etmek istedik. Kardeşimiz İslami hassasiyete sahip olduğundan dolayı sarığı ve sakalına tahammül edemeyen din düşmanları kardeşimizin önce başındaki sarığını alarak ardından sakalını yolma gibi bir takım fiili tacizde bulunmuşlar. Bizler de Müslümanlar olarak, Müslümanlar kardeştir, bilinciyle dedik ki kardeşimizi bir ziyaret edelim. Onların bu dertlerine ve sıkıntılarına ortak olalım. Aynı zamanda İslam’a yapılan bu saldırıların da karşısında olduğumuzu deklare etmek için geldik.”dedi.

“Yasin Börü ve arkadaşları İslam düşmanları tarafından hunharca şehit edildiler”

İslam’a ve Müslümanlara yapılan saldırıların ilk olmadığına dikkat çeken Özaslan, “Tarih boyunca tüm Müslümanlara ve İslami şiarlara saldırılar gerçekleştirilmiştir. Dolayısıyla bu saldırılar karşısında Müslümanların birlik ve beraberlik içinde hareket etmesi gerekir. Zaman itibariyle kardeşimizle konuşurken 6-8 Ekim olaylarını da paylaştık. Dediğimiz gibi bu saldırılar ilk değildir. Kurban bayramında fakirlere et dağıtan Yasin Börü ve arkadaşları İslam’a tahammül edemeyen İslam düşmanları tarafından hunharca şehit edildiler. Kardeşimize yapılan saldırının benzerleri Türkiye genelinde zaman zaman kardeşlerimize ve bacılarımıza yönelik yapılmak isteniyor. Bu açıdan Müslümanların birbirlerine sahip çıkma açısından ve hem de kardeşlerimizin bu saldırılar karşısında dik durma adına ve birlik beraberlik içinde hareket etme adına bu gün onların dertlerine ortak olmaya geldik.” ifadelerini kullandı.  (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir